Medi ambient

medi ambient

L'Alt Empordà i el Rosselló, junts pel turisme sostenible

Els tretze municipis empordanesos del consorci Terra de Pas i dotze del nord de l'Albera fan un projecte comú

El consorci Terra de Pas, que agrupa tretze municipis de l'Alt Empordà, iniciarà un projecte de col·laboració amb dotze municipis de la Catalunya del Nord, a l'altra banda de l'Albera, per explorar accions globals en el camp del turisme sostenible.

El projecte es presentarà el proper dijous 18 d'octubre en el municipi rossellonès d'Argelers de la Marenda amb un representació dels alcaldes empordanesos que encapçalarà Pere Trias, president del consorci Terra de Pas i alcalde de Vilajuïga. Com que és un projecte transfronterer podria beneficiar-se de subvencions europees.

Per la part nord-catalana, l'acte d'aquest proper dijous serà encapçalat per Pierre Aylagas, batlle d'Argelers de la Marenda i president de la Comunitat de municipis Alberes-Costa Vermella, de la qual formen part, –a més d'Argelers– Sant Andreu, Palau del Vidre, Sant Genís de Fontanes, Montesquiu, Vilallonga dels Monts, la Roca d'Albera, Sureda, Cervera, Banyuls de la Marenda, Portvendres i Cotlliure. A l'Alt Empordà els municipis que formen el consorci Terra de Pas són Roses, Cadaqués, Selva de Mar, Llançà, Colera, Portbou, Palau-saverdera, Pau, Pedret i Marzà, Garriguella, Vilamaniscle, Rabós i Vilajuïga.

LA XIFRA

25
municipis
de banda i banda de l'Albera participaran en un projecte comú en favor del turisme sostenible.

Terra de Pas fa unes jornades sobre espais naturals

El consorci Terra de Pas es va crear el 2010 amb l'objectiu que l'Unesco declarés el nord de l'Alt Empordà reserva de la biosfera. Aquest es un objectiu a llarg termini, pel qual es van fent passos, però de moment el consorci ja ha programat el primer acte. Seran les jornades El nostre territori: una gran oportunitat (models de negoci i ocupació en els espais naturals protegits). L'objectiu de la convocatòria és que sigui “un punt d'inflexió perquè tots els agents turístics de la zona comencin a treballar en potenciar l'àrea com un destí de qualitat amb un gran valor paisatgístic i amb un gran ventall de possibilitats per a desenvolupar”, diuen des del consorci.

m.v.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona