Medi ambient

medi ambient

Ripoll vol fer una aposta decidida per la biomassa

Una empresa estudia xarxes pel pavelló, Sant Pere i Pintors

Ja en tenen a Ribes de Freser, Llanars i Planoles

Els ajuntaments del Ripollès amb el Consell Comarcal al capdavant han iniciat una aposta decidida per la biomassa com a font energètica. Ribes de Freser, Planoles i Llanars han estat els primers d'apostar-hi decididament, tot i que el pas més important es farà quan hi entri de ple Ripoll, que és on es concentra el gros més important de població. A hores d'ara hi ha un parell d'empreses que s'han interessat per implantar xarxes de calor al municipi als edificis públics, tot i que sembla que la més interessada és Agefred del grup Dalkia. De moment, s'han establert tres nuclis on hi ha d'haver xarxes de calor. Una és el sector de Sant Pere, on hi ha l'escola Surinyach i la Raguer, a part de la residència, i que està situada a sobre mateix de l'Ajuntament i de Can Budellés, seu del Museu Etnogràfic. L'altra és el sector dels Pintors, on hi ha les seus de Ripollès Desenvolupament, l'Escola del Treball i el nou complex esportiu del Centre de Tecnificació Esportiva. I, finalment, el tercer, a la zona esportiva de la carretera de Barcelona, on hi ha el pavelló i la piscina, i el centre social i casal d'avis. A hores d'ara els contractes que l'Ajuntament té signats amb Gas Natural són un dels principals esculls de l'aposta.

LA XIFRA

3
nuclis
d'edificis públics o amb usos públics són els que s'han establert per instal·lar-hi les xarxes de calor.

La central de Sant Joan, a l'espera

La supressió de les primes del govern espanyol per a la implantació d'energies renovables ha fet aturar el projecte d'instal·lació d'una central de biomassa a l'antic polígon de la Llaudet de Sant Joan de les Abadesses. L'alcalde diu que espera que l'Estat reactivi aquestes primes. L'oposició, en canvi, l'acusa de vendre fum electoral –la inversió era de 35 milions i generava 250 llocs de treball.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.