Medi ambient

MEDI AMBIENT

El tall afectat del passeig de Griells a l'Estartit s'ha acabat d'ensorrar del tot

El terreny erosionat la setmana passada durant la llevantada ha cedit i la vorera s'ha enfonsat completament

El cap de Costes visitarà avui la zona

El tall afectat per la llevantada de la setmana passada del passeig de Griells de l'Estartit s'ha acabat d'ensorrar completament durant aquest cap de setmana, com a conseqüència dels efectes del temporal que va erosionar el terreny sorrenc sobre el qual s'assentava el paviment. La valoració feta l'endemà del temporal servirà de poc i caldrà que els tècnics de l'Ajuntament en tornin a avaluar les afectacions.

Ara s'ha enfonsat un tram d'una quarantena de metres de paviment més, just també en el tall que no es va reforçar en l'última actuació feta per Costes, la primavera de l'any 2011. El cap de Costes, Jordi Planella, visitarà la zona afectada aquest matí per sospesar la urgència de la reparació. La visita a l'Estartit d'avui servirà també a Planella per comprovar l'estat del passeig del Molinet, on la llevantada va fer créixer un esvoranc a la zona que ja fa uns anys està tancada al trànsit.

Les obres de reparació dels Griells de la primavera del 2011 van servir per construir una escullera de prop de 250 metres de llargada per evitar que l'erosió del mar arribés a derruir completament el passeig. Per a aquella actuació es van fer servir pedres de la Pletera, pendent de desurbanitzar. Aleshores, les obres van costar al voltant de 400.000 euros.

LES XIFRES

250
metres
és la llargada de l'escullera del passeig de Griells que es va reforçar en la reparació d'urgència del 2011.

LA DATA

1.3.2011
Al llarg de la primavera
es van dur a terme les últimes obres de reparació d'un tall a tocar de la zona afectada.
2
dies
va estar bloquejat el passallís de pòrtland entre Sant Jordi Desvalls i Flaçà a causa de la crescuda del Ter.

L'ACA diu que el passallís del Ter depèn dels pobles

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha informat que la millora del passallís sobre el riu Ter que uneix Sant Jordi Desvalls i Flaçà no és competència de la Generalitat sinó que és una obra que han d'assumir els dos pobles. L'ACA insta els ajuntaments a presentar un projecte de reforma del pas per posar fi als problemes endèmics de desbordament del riu. El passallís entre els dos pobles del Gironès va quedar desbordat dijous, i dissabte ja es va restablir el trànsit.

L'alcalde de Sant Jordi, Jordi Corominas (CiU), es va queixar que l'ACA no intervenia en la millora del passallís. Ara mateix, un pont de pòrtland sense cap barana permet passar d'una banda a l'altra del riu Ter, al terme municipal de Flaçà. Els dos ajuntaments han elaborat un projecte per aixecar el pas un parell de metres i fer-hi una vorera i un carril de circulació per als vehicles en els dos sentits. El principal obstacle és econòmic.

J. FERRER



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona