Medi ambient

La Comissió Europea obri investigació per la descatalogació de la Serra d'Alfaro

Es pretén evitar la descatalogació del paratge com a Zona d'Especial Protecció per a les Aus

La Coordinadora d'Estudis Eòlics del Comtat ha enviat una denúncia de 70 pàgines

La Comissió Europea ha admès la denúncia presentada per la Coordinadora d'Estudis Eòlics del Comtat a fi d'evitar la descatalogació com ZEPA (Zona d'Especial Protecció per a les Aus) de la Serra d'Alfaro on es vol instal·lar sobre el seu cim un parc eòlic.

La denominada fase d'investigació és el pas previ a la incoació del procediment d'infracció que iniciarà la Comissió Europea en cas que se seguisca avant amb la proposta de descatalogació com ZEPA sense argumentar en què han variat les característiques ornitològiques de la zona.

La Coordinadora d'Estudis Eòlics del Comtat ha enviat una denúncia de 70 pàgines a la Comissió Europea acompanyada d'una àmplia documentació amb la que es pretén impedir que la ZEPA Muntanyes de la Marina puga ser modificada pel Govern valencià a fi de poder instal·lar un parc eòlic amb un total de 50 aerogeneradors a les serres d'Alfaro i Almudaina.

Segons han comentat representants de la Coordinadora, «l'objecte de la denúncia era l' incompliment del dret comunitari per part de la Generalitat en pretendre modificar els límits d'una ZEPA consolidada sense que existisca constància de la disminució del seu valor ornitològic». La Coordinadora entén que s'han incomplit dues Directives Europees i una sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea, fet que fa albirar esperances per a la protecció integral d'aquesta serra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.