Medi ambient

Millora de l'abastiment d'aigua a Móra d'Ebre

El consell d'administració de la societat estatal Acuamed, dependent del Ministeri d'Agricultura, ha adjudicat la construcció d'un pou de captació d'aigua de 300 metres de profunditat i 450 mil·límetres de diàmetre a la zona de Valldellins, a Móra d'Ebre, que ha de comportar una millora de l'abastiment del municipi, a més d'altres, com Benissanet, Corbera d'Ebre i Gandesa. Es tracta d'una obra que forma part del pla de restitució territorial associat als treballs de descontaminació de Flix, que van començar fa poc més d'un any.

Concretament, Acuamed ha adjudicat dos contractes, el primer a la societat Aquology Medio Ambiente, per un import de 54.057 euros, que estudiarà la idoneïtat de la construcció del pou. L'altre contracte és per la construcció de la nova infraestructura a la societat Hidrocanal SL, per un import de 926.000 euros. Les obres també inclouen la instal·lació d'una bomba capaç de subministrar els cabals necessaris per abastir les poblacions de Móra d'Ebre i Benissanet en una primera fase, així com l'execució d'una canonada de 320 metres de longitud, que portarà cabals captats fins a un dipòsit prefabricat amb capacitat útil de 15 metres cúbics.

Finalment, es construirà una altra canonada de conducció de 2.800 metres de longitud, que anirà des del primer dipòsit fins al futur dipòsit de regulació de Móra d'Ebre.

Actualment, més d'un 20% de les obres del pla de restitució territorial per la neteja del pantà de Flix estan totalment acabades. Les obres han de permetre el subministrament d'aigua en el cas que es produeixi un episodi de contaminació durant el procés d'extracció dels llots tòxics del riu. A l'embassament s'acumulen 700.000 tones de llots amb metalls pesants i radioactius, que s'extreuen amb una draga. Els treballs s'acabaran el 2015.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona