Medi ambient

Pesquen un tauró de 4,5 metres al cap de Creus

Va aparèixer a la xarxa d'un pescador, que el va arrossegar fins al Port de la Selva

Un pescador que feinejava ahir a prop de la cala Taballera, al cap de Creus, amb la xarxa va capturar un tauró de 200 a 300 quilos i quatre metres i mig de llargada. L'animal, trobat cap a les onze del matí, va ser traslladat al Port de la Selva, on la Confraria de Pescadors l'ha guardat en una cambra frigorífica amb l'ajuda d'una grua, segons va explicar la policia local.

La singular captura va aixecar molta expectació al port, ja que al municipi s'hi celebrava l'Aplec de Sant Baldiri i feia anys que no es trobava un exemplar tan gros a la zona. Per aquest motiu, avui al matí, experts de la Facultat de Veterinària de la Universitat Autònoma de Barcelona s'arribaran fins al municipi per poder-lo estudiar.

Segons les primeres hipòtesis, podria tractar-se d'un tauró pelegrí, un dels més grans coneguts que s'alimenta de zooplàncton, petits peixos i invertebrats. Està en perill d'extinció i no es considera perillós tot i que acostuma a entrar en badies tancades i es pot veure a la primavera i a l'estiu.

El responsable de l'Escola de Vela del Club Nàutic del Port de la Selva, Hug Gallart, va veure l'arribada de l'embarcació a port i va explicar que el pesquer no podia aixecar el tauró de l'aigua i que, per això, el van haver d'arrossegar durant tot el trajecte fins a terra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia