Medi ambient

Alerta per taurons a les platges del Baix Maresme

Hissen la bandera vermella i prohibeixen el bany entre el port de Premià de Mar i el Masnou després que els socorristes divisessin tres tintoreres davant la costa d'Ocata

Un bon ensurt van tenir ahir els banyistes i socorristes que des de la platja d'Ocata van poder veure a cop d'ull l'aleta d'un tauró que s'aproximava. Per confirmar el que havien vist des de terra, un socorrista es va endinsar al mar amb una moto d'aigua i va divisar un petit tauró de metre i mig que anava acompanyat de dues tintoreres més. La Creu Roja va activar el protocol i, a través de Protecció Civil, es va alertar els ajuntaments del perill de bany a les platges. En un primer moment només es va hissar la bandera vermella a les dues platges del Masnou, però aviat es va ampliar la zona de seguretat. Segons van explicar ahir des de Protecció Civil, les embarcacions de la Creu Roja i de Salvament Marítim que van seguir la zona van detectar que els taurons es desplaçaven més cap al nord, i per això es va tancar el bany a les platges fins al port de Premià.

A primera hora de la tarda els banyistes es mantenien a la sorra, però n'hi havia que entraven a l'aigua a la platja de la Descàrrega de Premià de Mar. Tot i la presència de la bandera vermella des del primer moment, els socorristes van haver d'avisar la gent que sortís de l'aigua. Fins i tot un agent de la policia local que controlava amb moto des del passeig s'aturava per baixar fins a la sorra i avisar les persones que entraven a l'aigua i bromejaven de la presència real de taurons. “Això, a les pel·lícules, costa de creure que es passegin taurons tan a prop”, va afirmar un dels que es retiraven a la sorra.

El torn de vigilància dels socorristes de Premià de Mar finalitzava a les sis de la tarda, quan tenien previst retirar la bandera vermella. Una hora més tard ho feia el servei de la Creu Roja al Masnou.

Segons fonts de Protecció Civil, avui es valorarà de nou si es manté la prohibició de bany o es reobren les platges. Tot dependrà de la vigilància que a primera hora facin les embarcacions per descartar la presència dels tres exemplars i constatar que tot ha quedat en un ensurt.

LA XIFRA

3
és el nombre
de tintoreres, una espècie de taurons, que els socorristes van veure a la platja d'Ocata.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona