Medi ambient

El futur d'un gos ensalvatgit

Educar un salvatge

El gos capturat al Baix Segre ja és custodiat per una protectora

Una experta vol intentar socialitzar-lo

Peticions per adoptar els fills dels gossos salvatges

El gos salvatge capturat pels Agents Rurals fa deu dies ja és a mans d'una protectora. L'Ajuntament d'Aitona es va haver de fer responsable de l'animal, ja que va ser capturat al seu terme municipal, i va arribar a un acord amb una entitat de salvaguarda d'animals per tal d'endur-se'l i de cuidar-lo, segons va confirmar l'alcaldessa d'aquest poble del Baix Segre, Ros Pujol.

És més, una experta en ensinistrament de gossos i que té relació amb la protectora ha demanat intentar la resocialització de l'animal, educar-lo i passar d'un gos ensalvatgit a un de domèstic que pugui conviure amb les persones. Segons explicava Rosa Pujol, els responsables d'aquesta entitat saben que serà un projecte difícil, amb pocs precedents, però que es vol intentar.

El cap dels Agents Rurals de Lleida, Llorenç Ricou, ja va advertir, després de capturar l'animal, que aquest procés era gairebé impossible i textualment va dir: “Jo no em jugaria els diners per reciclar aquests animals”, i va explicar que, pel que havien investigat, la majoria del grup de gossos ensalvatgits que ha provocat l'alarma al Baix Segre són nascuts ja en llibertat, d'entre 2 i 4 anys, molts forts i ràpids i que no han conegut altra cosa que viure al camp. Hi va afegir que aquest gos capturat era corpulent i agressiu, que havia fet malbé uns ferros de la gàbia on va quedar atrapat i que, per tant, veia difícil la seva reeducació.

Mentrestant, els Agents Rurals segueixen vigilant la zona perquè del grup encara en quedarien entre dos o tres en llibertat. I ja sense aquest gos que feien servir d'esquer per captar l'atenció de la resta de la canilla.

Els Agents Rurals van alertar l'Ajuntament d'Aitona perquè se'n fes càrrec i dimecres passat ja se'l van emportar. Han estat diverses les protectores de gossos que s'han interessat per l'animal, però fonts consultades per aquest diari explicaven que, en alguns casos, més que tenir un interès real per cuidar l'animal, buscaven més aviat alguna compensació monetària.

En canvi, la gossera comarcal d'Alcanó, que va acollir els cinc cadells d'aquest grup de gossos salvatges, sí que ha rebut diverses ofertes de famílies per adoptar-los. En aquest cas, la socialització dels animals sí que és fàcil perquè tenen pocs mesos i l'aprenentatge comença de zero.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona