Medi ambient

Han presentat un total de 375 al·legacions contra el PRUG del cap de Creus

El conseller Pelegrí intenta reconduir el rebuig al seu document assegurant que l'anàlisi de les al·legacions es consensuarà amb la junta rectora del Parc

La Conselleria d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, ha rebut un total de 375 al·legacions contra el pla rector d'usos i gestió (PRUG), de l'àmbit marí del Parc Natural del Cap de Creus. Segons informa la Conselleria, hi ha 375 documents d'al·legacions presentades que subscriuen un total de 717 al·legadors (entre particulars, i persones físiques o jurídiques), ja que algunes d'aquestes al·legacions s'han presentat de manera conjunta. El conseller, Josep Maria Pelegrí, es va reunir ahir amb els alcaldes de Cadaqués, el Port de la Selva i Roses per comunicar-los aquestes dades. Segons informa la conselleria en un comunicat, el conseller ha acordat amb els alcaldes que l'anàlisi d'aquestes al·legacions es consensuarà amb la junta rectora del Parc. Pelegrí també va anunciar que per avançar en el compromís de consensuar el PRUG amb el conjunt del territori, s'ha acordat que es convocarà properament al consell de cooperació del parc natural.

Aquest és un pas més del conseller Pelegrí per intentar reconduir l'oposició que el seu projecte va provocar al territori. Al mes d'octubre passat la conselleria va començar la tramitació d'aquest document que definirà quines activitats (turístiques, pesqueres o recreatives) es podran fer i en quines condicions dins el parc natural. Aquest PRUG, però, va provocar una onada de rebuig tant dels alcaldes, com dels veïns dels municipis afectats i dels representants del sector turístic, que temen una limitació de les activitats turístiques. Concretament, activitats com el busseig i el fondeig d'embarcacions podrien quedar-hi limitades.

El pla mobilitza el territori

A l'octubre del 2014, l'aprovació inicial i exposició pública del pla rector d'ús i gestió de l'àmbit marí del Parc Natural del Cap de Creus (PRUG) va posar en peu de guerra bona part del sector empresarial i turístic. Alcaldes, empresaris i particulars van demanar que es retiri i que es negociï un nou pla tenint-los en compte. La presentació d'al·legacions massiva d'al·legacions en va ser el primer pas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia