El Segrià potenciarà a la nova planta de triatge de residus les tecnologies que permetin allargar la vida de l'abocador

L'objectiu és allargar al màxim la vida de l'abocador del Segrià «per evitar haver-ne de construir un altre a curt termini a un altre poble», ha dit el president, Ricard Pons. Per això, es valoraran i s'acceptaran propostes per introduir novetats tecnològiques i desenvolupar-hi experiències de transformació de residus en altres elements com combustibles o energia. Pons ha detallat que la planta de tractament de residus «serà totalment moderna i mecanitzada».

L'ampliació de l'abocador de Montoliu i el seu centre de tractament de residus suposarà la solució als problemes de males olors que han detectat alguns municipis del voltant, segons el president de la comarca. L'Agència Catalana de Residus també ha detallat que «es millorarà la qualitat del compost que es produeix». A més, el sistema d'embalatge dels residus que no es poden recuperar de cap manera –és l'última opció- evitarà la presència d'animals i de lixiviats un cop dipositats al dipòsit controlat. El projecte té un pressupost de 1.018 milions d'euros. Els expedients del projecte, la sol·licitud de subvenció i probablement l'avantprojecte s'aprovaran en la reunió del consorci de residus del Segrià que es convocarà per principis d'octubre.

L'endemà de l'entrada en vigor de la nova targeta T-12 per a infants de 4 a 12 anys a tot Catalunya, amb un cost inicial de 35 euros –excepte a la ciutat de Lleida- però amb viatges gratuïts il·limitats a una zona, alguns alcaldes del Segrià han manifestat la seva petició que el Govern i l'Autoritat Territorial de la Mobilitat ampliïn a dues zones la gratuïtat del títol de transport per poder fer desplaçaments com el trajecte entre Mollerussa i Lleida, ciutats situades a zones diferents.

Els ajuntaments estan fent en aquests moments el repartiment de la informació sobre la targeta i en diversos casos, en fan la tramitació. En el consell d'alcaldes del Segrià d'aquest dimarts alguns edils han criticat el fet que la T-12 s'hagi elaborat «pensant en Barcelona, on tothom habitualment fa viatges a una zona».

El Consell Comarcal del Segrià ha assegurat que està treballant per aconseguir més recursos per ajudar les famílies de la comarca a pagar el cost del transport escolar i del menjador dels seus fills, a partir del conveni que ja existeix amb el Departament d'Educació, que ha repartit al Segrià la mateixa quantitat que l'any passat.

Enguany 2.408 alumnes han sol·licitat al Consell Comarcal les ajudes per menjador i transport, tot i que 67 sol·licituds van arribar fora de termini, i 500 s'han denegat. De moment encara n'hi ha 382 en fase d'estudi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona