Una plataforma ciutadana de l'Aldea alerta de l'impacte que la foneria de Gallardo tindria sobre el delta de l'Ebre

Un grup de veïns articula un moviment en contra d'una «indústria contaminant»

Tot i que la nova plataforma ja s'ha reunit amb els representants del govern a les Terres de l'Ebre, encara no s'havien presentat públicament. Ara enceten una etapa de divulgació dels motius que els porten a rebutjar la instal·lació d'una foneria al Catalunya Sud, una indústria que segons el govern crearà 500 llocs de treball directes i que suposarà una inversió de més de 500 milions d'euros. «Ens posarem en contacte amb entitats d'altres localitats del delta de l'Ebre perquè la població conegui quin tipus d'indústria ens volen col·locar», va manifestar un dels portaveus de la Plataforma Ciutadana de l'Aldea Foneria No, Manel Sánchez. «Instal·lar una foneria al Delta serà una agressió al territori i més tenint en compte que el promotor de la iniciativa és una de les empreses més contaminants de l'Estat», va afegir Sánchez. Segons la plataforma la implantació de la foneria pot generar contaminació atmosfèrica, dels aqüífers, del riu, lumínica i acústica. «No caldrà que treguin els llots contaminats de Flix, si se n'han d'abocar al tram final de l'Ebre», va ironitzar Miquel Aula, també portaveu de la plataforma veïnal.

Per la seua banda, un altre dels portaveus, Ramon Carles, va manifestar el seu desconcert en veure que l'administració defensa la Carta Europea de Turisme Sostenible i per altra banda aposta per instal·lar aquest tipus d'indústria a l'Aldea. En aquest sentit, consideren que la foneria restarà qualitat i prestigi als productes agrícoles i pesquers de les Terres de l'Ebre (bona part dels quals s'exporten), i que farà que disminueixi la demanda de turisme rural al Delta. «No volem aquest tipus d'indústria, volem empreses respectuoses amb el medi ambient», va concloure Carles.

«Interessos polítics»

Tot i que el govern té un acord verbal amb el grup Alfonso Gallardo perquè instal·le una fàbrica de producció d'acer al Catalunya Sud, de moment no hi ha res firmat amb aquesta empresa, que oficialment no ha confirmat el seu interès per posar en marxa una foneria a les Terres de l'Ebre. Amb tot, s'està tramitant una ampliació del sòl industrial del Catalunya Sud per permetre la possible instal·lació de la fàbrica, a la vegada que l'Ajuntament de l'Aldea ha modificat les seues normes subsidiàries. «És un projecte a llarg termini, però hi ha interessos de grups polítics al darrere d'aquest projecte», va dir Sánchez, que va destacar la relació entre el grup Gallardo i Rodríguez Ibarra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona