Medi ambient

Els espectacles de circ amb animals, a debat, a Tortosa

Agents polítics i veïns han iniciat una campanya per prohibir els espectacles amb fauna aprofitant la visita del Circo Americano

La CUP traslladarà la qüestió al ple de l'Ajuntament

L'arribada del Circo Americano a Tortosa ha donat peu a diversos moviments d'oposició als espectacles amb animals. La formació local de la CUP i diversos veïns a títol individual han aprofitat la instal·lació de l'espectacle als afores de la capital ebrenca per obrir el debat sobre el futur d'aquest tipus d'entreteniment. La primera iniciativa que s'ha dut a terme va tenir lloc durant el cap de setmana i va aplegar desenes de persones descontentes amb l'ús dels animals en els espectacles.

Reunits a prop de la carpa on s'ofereixen les actuacions, integrants de la CUP van repartir fullets informatius i van enganxar un cartell per “fer una actuació pedagògica de cara a la gent explicant que el circ no necessita animals per divertir”, explica l'edil de la formació d'esquerres a l'Ajuntament de Tortosa, Xavier Rodríguez. Segons afegeix el regidor, “la resposta del públic va ser molt bona i fins i tot alguns pares o mares ens donaven la raó”.

La següent mesura que han emprès des del grup local ha estat presentar una moció al ple per tal que el govern local no autoritze més espectacles d'aquest tipus. “El circ és meravellós, però quan inclou animals, aquests pateixen perquè no estan al seu hàbitat”, afegeix Rodríguez, qui serà l'encarregat de defensar la moció la setmana vinent.

Per ara, la resta de grups polítics a l'Ajuntament no s'ha posicionat al respecte del document, tot i que, a excepció del PP i Ciutadans, la majoria de partits ha donat el vistiplau a prohibir els circs amb animals en altres poblacions. Actualment, i segons dades de l'associació ecologista Anima Naturalis, ja hi ha més de 80 municipis arreu de l'Estat que han prohibit els espectacles amb animals.

LA FRASE

Hem fet una actuació pedagògica per tal d'explicar que el circ no necessita animals per divertir
Xavier Rodríguez
REGIDOR DE LA CUP TORTOSA

LA XIFRA

80
municipis de tot l'Estat
han prohibit ja els espectacles de circ amb animals, segons dades de l'ONG Anima Naturalis.

Pintades en una ramaderia d'Alfara

L'Agrupació de Penyes Taurines de les Terres de l'Ebre va denunciar dissabte als Mossos d'Esquadra unes pintades aparegudes a la ramaderia d'Àngela Mur, a Alfara de Carles. “Demostra la poca cultura i la poca entesa que tenen sobre la nostra festa dels bous”, va assegurar el president de l'entitat, Ximo Puig, que, a més, va afirmar que “el que han fet és una salvatjada”. Segons Puig, “entre les pintades hi ha lemes a favor de l'abolició de la tauromàquia que fan referència al fet que la tauromàquia no és cultura o que exigeixen la prohibició dels bous, a més d'insults”. Tal i com va denunciar el president de l'entitat, “els ramaders van marxar de la zona a la tarda nit de divendres, i quan van tornar dissabte cap a quarts de sis de la matinada, les pintades ja estaven fetes. No és el primer cop que els animalistes fan pintades en contra de la tauromàquia en una ramaderia del territori. Al 2010 se'n van fer a la ramaderia de Rogelio Martí, que ja va tancar. En aquell cas, els autors de les pintades van marcar amb esprais també els vedells que hi havia a la ramaderia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona