Medi ambient

Granja Pifarré diu que la tanca del veí que els aïlla ocupa terres d'uns tercers

L'escriptura d'un altre veí podria tenir la clau per desbloquejar el conflicte que enfronta l'explotació ramadera i el xalet familiar de l'alcalde Barbens

La propietària d'uns terrenys adjacents a Ramaderia Pifarré ha denunciat que la tanca que la família Plaza va construir al setembre del 2015 en un camí centenari i que aïlla la granja ocupa terrenys de la seva propietat. És a dir, que l'alcalde Barbens (Pla d'Urgell), José Luis Plaza, va aixecar una tanca i una porta metàl·lica en una zona que estaria fora de la seva propietat, situada a la vora, també, de la dels Pifarré.

Aquesta propietària, que no viu a Lleida i no estava al cas del conflicte veïnal a l'Horta, ha reclamat que es retiri aquesta tanca i que el camí de la Serra de Canyelles continuï obert tal com ho havia estat sempre. Aquesta veïna ha donat suport a la reivindicació dels Pifarré després de conèixer els fets i de comprovar amb les escriptures de propietat a la mà els límits de cada finca.

Ara els advocats de totes les parts treballen de valent per aclarir la nova situació generada pels mateixos Pifarré, que han estat setmanes recopilant tota la documentació disponible d'aquest conflicte.

La Paeria ja ha estat assabentada del gir que ha fet el cas, però continua sense intervenir-hi, mantenint que fa funcions de mediació, que es tracta d'un problema entre veïns i que administrativament no pot fer-hi res. Igualment, segons el tinent d'alcalde, Fèlix Larrosa, la llicència d'obres concedida per aixecar la tanca és correcta, encara que no estigui en terrenys de la propietat de qui la va sol·licitar, la família Plaza. I és que en aquest cas ha de ser l'afectat qui es queixi.

I així sembla que serà. Aquest tercer veí sol·licitarà ara que la seva finca quedi neta de tancaments aliens i que quedi tot obert. De fet, es podria produir la singularitat que si la veïna que ha fet capgirar aquest conflicte tanqués les seves terres, aleshores tant els Plaza com els Pifarré quedarien aïllats. De fet, els Plaza en serien els més perjudicats perquè la granja, almenys, té una sortida menor per un camí d'Adif, tot i que no és prou ample ni té la capacitat suficient per al pas de camions de gran tonatge. És a dir, que el nou “actor” en aquest cas té la paella pel mànec.

La “descoberta” té lloc poc temps abans que se celebri una vista a l'Audiència per dirimir el cas.

Vells problemes de límits i autoritzacions

El conflicte entre els Pifarré, ramaders de tota la vida a l'Horta, i els Plaza, veïns de Barbens amb segona residència en aquesta zona agrària de la capital, ha posat al descobert històrics problemes a l'Horta, com ara els límits de finques, ocupacions de terres de veïns, captacions d'aigua, molèsties entre “urbanistes” i pagesos i i construccions sense llicència o que res tenen a veure amb els permisos municipals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona