Medi ambient

Curs de crema controlada per recuperar pastures a Tremp

El Grup Especial de Prevenció d'Incendis (Gepif) i els Agents Rurals van realitzar divendres una crema controlada al paratge Ordials i Grallers de Tremp, en una zona de 4,6 hectàrees. Aquesta crema tenia una doble funció: recuperar zona de pastures i formar un grup de 12 joves, entre 18 i 29 anys, que estan realitzant un curs de gestió forestal a les zones rurals.

El Consell Comarcal del Pallars Jussà promou el curs a través de l'Oficina Jove i dins el programa de Garantia Juvenil. Aquests joves van poder comprovar de primera mà com es realitzen les cremes i van aprendre a fer funcionar tots els materials i aspectes a tenir en compte a l'hora de realitzar-ne una. Des de l'any 2014, el Departament d'Agricultura ha realitzat 78 cremes controlades de vegetació per al manteniment i la millora de pastures en 1.200 hectàrees. 

La crema farà que a la primavera les vaques puguin tornar a pasturar en aquesta zona recentment calcinada. Les males herbes que havien crescut feien impossible que el bestiar pogués passar per aquests indrets i progressivament s'havien anat abandonant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia