Medi ambient

Depana denuncia una tala il·legal a Tolsó

L'associació conservacionista Depana ha denunciat una tala per aprofitament de fusta per part del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca que ha representat la tallada a matarrada d'unes 2,5 hectàrees de pinassa i pi roig al bosc de Tolsó, al municipi de Soriguera. Per facilitar aquesta tala s'ha construït una pista forestal nova de cinc metres d'amplada.

Depana ha denunciat els fets de moment per via administrativa, atès que l'actuació contravé diferents normatives, ja que la pista nova no ha estat subjecta a avaluació d'impacte ambiental, gran part de la pista nova s'ha traçat dins el pla d'espais d'interès natural Costoia i l'espai de Xarxa Natura 2000 Aigüestortes, es tracta d'un forest sense pla d'ordenació forestal, d'obligat compliment per als espais XN2000 de la regió biogeogràfica Alpina, i s'ha fet sense demanar la llicència municipal. A més, s'ha abandonat tot el brancatge al costat de la pista, fet que infringeix la regulació per a zones on hi ha elevat risc d'incendi forestal.

“Feia molts anys que no vèiem tales d'aquesta naturalesa. És un retorn a la vella manera de fer de l'Icona dels anys seixanta i setanta del segle passat”, diu Depana, que no descarta que es pugui formular una denúncia penal per destrucció d'un espai natural protegit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona