Medi ambient

Medi ambient

En defensa del Ripoll

Les CAV-CUP, ERC i Entesa de nou ciutats vallesanes impulsen un manifest per protegir i recuperar el riu

Volen que esdevingui una “rambla de futur”

“Volem fer de la llera del riu Ripoll la rambla del futur dels nostres municipis”, afirmen els membres de les Candidatures Alternatives del Vallès-CUP, ERC i Entesa en el manifest La conca del riu Ripoll, un document presentant aquest juny i que pretén ser un primer pas i, a la vegada, un compromís públic per protegir i recuperar tant el Ripoll i com el riu Sec. Al darrere hi ha representants polítics de l'esquerra de nou municipis vallesans: Sabadell, Cerdanyola, Ripollet, Montcada, Barberà, Badia, Sant Llorenç Savall, Castellar i Sant Quirze.

“Volem fer del riu Ripoll l'eix vertebrador i dinamitzador de la comarca”, afirma Josep Maria Osuna, alcalde de Ripollet i portaveu dels impulsors del manifest. La proposta sorgeix després de l'entrada en diferents municipis del Vallès de “forces d'esquerra transformadores i progressistes” i de l'interès mostrat des de la Diputació per diputats d'aquestes formacions per sumar sensibilitats i treballar per una visió general i estratègica del Ripoll. “En l'àmbit de país, s'han prioritzat les actuacions al Llobregat o al Besòs, però sempre s'han oblidat els rius Ripoll i Sec, al Vallès. Ara, toca redescobrir i recuperar aquest espai”, afirma Osuna.

En el manifest, les tres formacions deixen molt clar que “la conca fluvial és un avantatge i no un inconvenient” i que el desenvolupament és un dels reptes que s'hauran d'afrontar a la comarca la propera dècada però des d'un punt de vista global. Com a mesura concreta proposen impulsar la creació d'un organisme supramunicipal de planificació, coordinació i gestió de la conca del riu que s'haurà d'articular els propers mesos. De fet, després de presentar el manifest polític s'inicia l'etapa de buscar consens i suport per part de les institucions perquè, com diu Osuna, “es mullin i ajudin a portar a terme la proposta amb suport tècnic i econòmic”.

En el manifest, les diferents forces reconeixen que hi ha hagut intervencions tant al Ripoll com a riu Sec però apunten que en cap cas s'ha treballat de forma global, com ells proposen. Així, es vol potenciar el desenvolupament equilibrat del riu fins a la desembocadura del riu Besòs en l'aspecte social, l'ambiental i l'econòmic amb el suport de la ciutadania que s'ha de fer coresponsable del projecte.

LA FRASE

Volem fer del riu Ripoll l'eix vertebrador i dinamitzador de la comarca del Vallès Occidental
m
Josep Maria Osuna
alcalde de ripollet

Existeix un deute històric amb Ripollet

La presentació del manifest a principi de mes es va fer a l'horta social de Ripollet amb la presència de tres batlles i una alcaldessa i representants dels ajuntaments i partits i diputats provincials. Josep Maria Osuna explica que es va triar la seva ciutat per fer palès que a Ripollet existeix “un deute històric” que s'ha d'esmenar. “A simple vista, es pot veure que l'espai més abandonat és el Ripoll”, diu l'alcalde, que reclama una intervenció integral de la conca del Ripoll perquè, com s'ha demostrat, les puntuals no serveixen de gaire.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona