Medi ambient

Municipal

Centelles posarà plaques solars a la piscina i cada any estalviarà 15.000 euros

Un 23% de l'energia que consumeix l'edifici municipal provindrà de la instal·lació fotovoltaica

La inversió, de 135.000 euros, s'amortitzarà en uns vuit anys

L'Ajuntament de Centelles fa un pas més cap a l'ús d'energies renovables i col·locarà plaques solars a la teulada de la piscina municipal, una instal·lació d'autoconsum que li suposarà un estalvi anual de 15.141 euros (19%) en electricitat. Dels 573.800 kWh anuals que consumeix aquesta instal·lació esportiva, 136.000 kWh (un 23%) provindran de la pròpia cobertura solar. El projecte, que ahir a la tarda van presentar a l'ajuntament l'alcalde de Centelles, Miquel Arisa, i el diputat delegat d'Espais Naturals i Medi Ambient, Valentí Junyent, significarà una inversió total de 134.936 euros.

Amb la col·locació de 368 mòduls solars policristal·lins, es calcula que s'aconseguirà una reducció de 72 tones anuals d'emissions de CO2. En aquest sentit, Junyent va dir: “Hem d'afavorir la nova cultura energètica i les administracions hem de predicar amb l'exemple.” La instal·lació, que està calculada per ser amortitzada en uns vuit anys, suposarà un estalvi econòmic en tres dècades (la vida útil mínima de les plaques) de 507.000 euros. “Al cap de 30 anys el cost de l'energia serà un 34% més barat”, va dir Josep Verdaguer, tècnic de la Diputació de Barcelona.

Junyent va remarcar en la presentació que Osona és una comarca “molt sensibilitzada”, on s'han posat en pràctica diferents iniciatives i projectes en energia verda. En aquest sentit, el diputat delegat va dir: “Des de la Diputació volem seguir liderant la lluita contra el canvi climàtic donant suport a municipis com Centelles que aposten per la sostenibilitat.”

LES XIFRES

72
tones
de CO2 és la quantitat d'emissions anuals que s'evitaran amb l'ús de l'energia fotovoltaica.
368
mòduls
solars policristal·lins s'instal·laran a la teulada de la piscina municipal de Centelles per captar l'energia.

Un municipi pioner en energia neta

Centelles va ser dels primers municipis a signar el Pacte d'Alcaldes pel 20/20/20. El 2013, va dir Arisa, ja va fer una primera aposta per l'energia fotovoltaica col·locant plaques solars a l'escola Ildefons Cerdà, cosa que representa un 33% d'estalvi anual. El projecte que s'executarà a la piscina tindrà una potència de 97,52 kWp. “Com aquesta n'hi ha molt poques en municipis com Centelles”, va dir Verdaguer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia