Medi ambient

Alcover veu en la biomassa la via d'estalvi del cost energètic

L'Ajuntament ha demanat un ajut al Feder per construir una planta que doni energia a la zona d'equipaments

L'Ajuntament d'Alcover impulsa la instal·lació d'una planta de biomassa per reduir els costos energètics en els equipaments municipals, segons ha explicat l'alcalde, Robert Figueras. El batlle, que ha visitat diverses instal·lacions que estan en funcionament, considera que aquesta solució energètica encara és poc present als municipis de la demarcació de Tarragona.

Per aquest motiu, el consistori ha demanat una subvenció als fons Feder, que si s'aprova ha de suposar el finançament del 50% del cost de la construcció i instal·lació, mentre que la Diputació de Tarragona es farà càrrec dels costos de la redacció del projecte.

Segons Figueras, l'objectiu de la futura planta de biomassa és connectar tots els edificis municipals que hi ha a la zona d'equipaments de manera que permeti generar energia per a la calefacció del pavelló municipal o bé per escalfar l'aigua de la piscina, entre d'altres. L'energia de biomassa, a més, pot ser beneficiosa a través del desbrossat pel que fa a la gestió forestal en un municipi amb una extensió de boscos important.

Un tercer aspecte que destaca és la possibilitat que la planta de biomassa, a més de reduir costos, generi activitat econòmica. En aquest sentit, Figueras ha destacat: “Seria molt important que també es puguin crear empreses que facin la gestió de la massa forestal.”

LA FRASE

Seria molt important que també es puguin crear empreses que facin la gestió de la massa forestal
Robert Figueras
ALCALDE D'ALCOVER


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]