Medi ambient

Endesa instal·la 30 caixes niu per als gaigs blaus

L'actuació afavorirà la reproducció de l'au als Aiguamolls

Endesa, dins el seu pla de conservació de la biodiversitat, va acabar dimarts la instal·lació de trenta noves caixes niu a suports tècnics i torres del Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà. L'objectiu d'aquesta iniciativa és afavorir la reproducció i conservació del gaig blau (en llatí, Coracias garrulus).

El nivell de conservació d'aquestes aus ha millorat gràcies a aquest tipus d'iniciatives, que ajuden a proporcionar més espais de nidificació. L'actuació, que s'ha realitzat al terme municipal de Castelló d'Empúries, ha tingut en compte factors com l'altura o l'orientació de l'entrada, que afavoreixen la cria de l'au. Les caixes, fetes de ciment de fusta, s'han instal·lat en torres metàl·liques, suports de formigó i pals de fusta a vora cinc metres d'altura. També han afegit caixes que tenen un disseny interior especial per dificultar que depredadors habituals, com les genetes, hi puguin accedir.

Aprofitant l'actuació, Endesa recol·locarà sis caixes a la zona de la platja de la Rubina i n'extraurà les malmeses. Per tal de conèixer els moviments de l'espècie. també es col·locaran aparells GPS a tres adults de gaig blau de parelles diferents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia