Infraestructures i serveis

Oposició que l'Ajuntament d'Amer hagi repescat en el POUM el traçat de la variant

L'alcaldessa diu que la reserva de terrenys no pressuposa cap posició i que els vilatans podran opinar

Veïns de Solivent i el grup de Junts, disconformes

L'equip de govern d'Amer (CiU i ERC) ha vist com la inclusió del vell traçat de la variant del poble en el pla d'ordenació urbanística municipal (POUM) ha provocat una forta oposició. L'alcaldessa, Maria Rosa Vila (CiU), diu que només han fet una reserva de terrenys, una traça en el plànol en previsió a mitjà o llarg termini –“deu o quinze anys”, va dir en el ple de dilluns–. Per Vila, el traçat no pressuposa que l'Ajuntament hi estigui a favor.

El POUM es va aprovar fa cinc mesos. El recorregut de la variant és semblant a la proposta del 2010. Assessorat per l'arquitecte Àngel Pomar, el consistori preveu que el traçat “tingui menys afectació als veïns”, va dir Pomar en el ple extraordinari de dilluns, convocat per Junts per Amer (JA). La variant, de 5,4 km, tindria un carril per sentit i discorreria entre el riu Brugent i la urbanització Solivent. S'hi ha inclòs una connexió al polígon del Rieral, just després del pont sobre el riu.

Indignació de JA

Recuperar la variant ha indignat JA, que considera que tot el POUM, incloent-hi el traçat, s'hauria de retirar. Moisès Garcia (JA) va criticar dilluns ERC per haver-se oposat el 2010 a la variant i ara, en canvi, faciliti que la proposta avanci. En absència de Salvador Clarà, que va haver de marxar a mig ple, Albert Sau va defensar: “Si no la dibuixem nosaltres, [ens la dibuixaran]”.

Garcia va recordar que el 2010 es van presentar 740 al·legacions a la variant, que va quedar aparcada. Lamenta que l'equip de govern hagi informat molt poc la ciutadania i hagués organitzat una sola jornada de participació fa més d'un any. JA té 4 regidors; CiU, 5, i ERC, 2.

LA FRASE

Això només és una traça. Si el poble no vol la variant, no es farà. Quan hi hagi projecte, tothom hi podrà dir la seva
Maria Rosa Vila
ALCALDESSA D'AMER (CIU)

LA XIFRA

740
al·legacions es van presentar l'any 2010 al projecte de variant per l'est, va exposar Garcia (JA) dilluns.

JA afirma: “Hem de dir que no la volem”

Junts per Amer va forçar el ple extraordinari de dilluns, de quatre punts, incloent-hi la retirada del POUM. Cap dels punts va ser aprovat. El portaveu de JA, Moisès Garcia, va assenyalar que l'equip de govern hauria d'haver estat “valent i conseqüent” amb la històrica oposició dels veïns. “El que li hem de dir [a la Generalitat] és que no la volem, i que enviï la resolució a tots els organismes”, va afirmar Garcia. El portaveu del partit de l'oposició afirma que la majoria del poble hi està en contra –ja hi ha veïns de Solivent que s'estan mobilitzant– i es queixa de les afectacions que hi haurà en aquesta urbanització i en una de les empreses importants del poble. L'Ajuntament està pendent d'informes de la Generalitat per sotmetre a ple l'aprovació provisional del POUM, que hauria de ser avalat per la comissió d'Urbanisme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia