Infraestructures i serveis

municipal

infraestructures

Trencaclosques per acabar el pavelló de Calldetenes

El consistori ha d'acceptar un pla econòmic i financer per poder-se endeutar més

Ara es podrà rebre un crèdit de la Diputació de 500.000 euros que permetrà acabar el pavelló l'any 2017

Acabar el pavelló municipal de Calldetenes, una obra iniciada el 2006, requerirà un trencaclosques financer d'obligat compliment. L'Ajuntament ha d'acabar l'equipament abans que finalitzi el 2017, ja que, si no és així, es veuria obligat a tornar diverses subvencions rebudes en els darrers anys que ascendeixen al voltant d'1,2 milions d'euros i que, en part, s'han utilitzat per aixecar la instal·lació esportiva.

Tal com es va explicar en el ple ordinari d'aquest mes, per acabar les obres falten uns 910.000 euros, que es podrien cobrir a través del que rebi Calldetenes de meses de concertació –aproximadament uns 340.000 euros–, del que falta per arribar de les subvencions ja concedides des de la secretaria general de l'Esport –uns 520.000 euros– i fons propis. El principal problema és que les subvencions es paguen a llarg termini amb petits imports cada any, i el fet que Calldetenes hagi tingut tant temps aturat el projecte per diversos motius ara els fa anar a contrarellotge.

Per passos

Conscients que per complir terminis i no haver de retornar subvencions s'ha d'acabar el pavelló dins del 2017, el govern de Calldetenes ha decidit demanar l'ajut de caixa de la Diputació –un crèdit pràcticament al 0% d'interès– per un import de 500.000 euros i l'anirà retornant a mesura que entrin els diners de les subvencions pendents per cobrar. L'ajut de caixa, però, significa més endeutament en un consistori que ja supera el percentatge permès, i és per això que dimarts es va haver d'acceptar en un ple extraordinari l'entrada a un pla financer que vigilarà i vetllarà per l'equilibri econòmic i financer de Calldetenes fins al 2019: “No és un pla d'ajustament, sinó que es fa una projecció del que hauria de passar en l'aspecte econòmic fins al 2019. Si anem fent el que hem fet fins ara, no hem de tenir problemes”, va explicar el regidor d'Hisenda, Benet Illa, que sí que va lamentar el fet que l'endeutament, després d'haver-lo rebaixat del 185% al 118%, ara torni a ascendir al 131%.

Malgrat les explicacions pertinents, el regidor d'ERC Sergi Tarrés es va abstenir tant en l'aprovació del pla econòmic financer com en la del crèdit: “Hi ha coses que no veiem clares i les projeccions són molt optimistes, però està clar que s'havia de fer”, va comentar el regidor republicà.

LA XIFRA

2006
any d'inici de les obres.
Es van aturar per la crisi, per revisar el projecte i perquè es va prioritzar el nou institut.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona