Infraestructures

La Diputació destina cinc milions per a inversió local

Injecta diners als ajuntaments perquè contractin pimes per fer inversions en equipaments

La Diputació de Barcelona destinarà cinc milions d'euros a la regió central, dins del programa de suport a la inversió local, i en total injectarà un total de 20 milions als ajuntaments de la demarcació. L'ens supramunicipal té previst aprovar avui mateix el projecte destinat als ajuntaments amb l'objectiu d'afavorir les inversions locals en equipaments i infraestructures i que aquestes es facin contractant petites i mitjanes empreses.

La comarca central més afavorida pel programa de la Diputació serà Osona, que rebrà 1,45 milions d'euros, seguida del Bages, amb 1,33 milions, i l'Anoia, amb 1,08. El Berguedà en rebrà uns 865.000 i el Moianès 309.000. Per poblacions, l'Ajuntament que tindrà una major injecció de diners serà la capital del Bages, Manresa, amb 335.000 euros. Totes les capitals de comarques se situaran per sobre dels 100.000 euros. I hi ha un total de tretze poblacions per a les quals la Diputació preveu més de 50.000 euros d'inversió. A la regió, els imports més petits seran per a ajuntaments com Sant Martí Sesgueioles, Santa Cecília de Voltregà o Sant Agustí de Lluçanès, i per a les entitats municipals descentralitzades de Sant Martí de Torroella i Sant Miquel de Balenyà. Cal tenir en compte que la Diputació ha assignat un import inicial de 10.000 euros a cada ens local, que incrementa amb les variables de població, extensió del terme municipal i capitalitat de comarca.

Actuacions fins al setembre del 2017

El programa de suport a la inversió local forma part dels programes complementaris que promou la Diputació de Barcelona i que formen part del pla Xarxa de Governs Locals 2016-2019. La Diputació inclou 314 corporacions locals de Barcelona, a les quals en total injectarà 20 milions d'euros. Ajuntaments i entitats municipals descentralitzades hauran de comunicar abans del 31 de gener del 2017 si accepten els ajuts i podran justificar les actuacions que hagin executat entre l'1 de juliol i el 30 de setembre del 2017.

Es podran subvencionar inversions en infraestructures, inversions associades al funcionament operatiu de serveis, inversions gestionades per altres ens públics, i també despeses d'inversió de caràcter immaterial i la redacció de projectes que estiguin relacionats o associats amb les inversions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona