Infraestructures i serveis

trànsit

infraestructures

Camós eixampla la carretera que connecta amb Pont-xetmar

La via pertany als ajuntaments de Camós i de Cornellà del Terri, però de moment només es millora el tram corresponent al primer municipi

Aquesta setmana han començat les obres de millora de la carrera local que connecta el terme de Camós amb el polígon industrial de Pont-xetmar, a Cornellà del Terri. Es tracta d'una carretera estreta de propietat municipal (la major part del traçat, d'1,5 quilòmetres aproximadament, està dins del terme de Camós i la resta, del de Cornellà) que utilitzen molt els veïns de Camós que treballen al polígon industrial o que volen entrar a la C-66 (l'autovia de Banyoles), així com maquinària agrícola.

La millora es fa només al tram que està dins del terme de Camós i ho paga aquest municipi. Si bé el pressupost inicial era de prop de 150.000 euros, al final les obres s'han adjudicat a la baixa per 108.000 euros, que es cobreixen amb fons propis de l'Ajuntament i amb una ajuda de la Diputació. Està previst que s'hi treballi uns dos mesos i mig i que no s'hagi de tallar el trànsit, sinó que s'hi doni pas alternatiu quan sigui necessari.

Cuneta americana

Els treballs consisteixen en l'ampliació d'un costat de la calçada amb una cuneta americana (un voral formigonat) d'un metre. En una segona fase, per a la qual no hi ha cap calendari, es preveu fer la mateixa intervenció a l'altre costat de la carretera. Això últim, però, es decidirà si, un cop feta la primera fase, es creu que és necessari eixamplar també l'altre costat de la carretera.

La millora del mig quilòmetre que quedarà pendent no es farà a curt termini, ja que l'Ajuntament de Cornellà del Terri de moment no té previst invertir-hi. L'alcalde de Camós, Josep Jordi, va desitjar ahir que l'Ajuntament veí es decidís aviat: “Són unes obres que convenen molt perquè la fa servir molta gent.”

LA FRASE

Tant de bo l'Ajuntament de Cornellà es decideixi aviat a fer el seu tros
Josep Jordi
ALCALDE DE CAMÓS


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia