Infraestructures i serveis

Esports

Alpicat estrena equipaments esportius pioners a Ponent

Tot a punt per inaugurar abans de festes el primer circuit de kàrting cobert de Lleida, que inclourà restaurant i una gran pantalla

Primer circuit asfaltat per a bicicletes, monopatins i patinets amb corbes i salts

El municipi d'Alpicat (Segrià) estrenarà d'aquí a pocs mesos dues noves atraccions que combinen l'esport i el lleure, i en ambdós casos es tracta d'instal·lacions pioneres a Ponent. L'estrena més propera serà el 22 de desembre, quan obri portes el primer kàrting indoor de Lleida. Es tracta d'una iniciativa privada que haurà suposat una inversió estimada de més d'un milió d'euros. S'ubica a la zona de lleure i multicines Ludicparck del poble.

El kàrting tindrà uns 2.500 metres quadrats de superfície per al desenvolupament de l'activitat. Disposarà d'una pista de 550 metres de longitud per a la competició de 10 karts. El complex també tindrà una cafeteria i restaurant a l'interior i una zona enjardinada a l'exterior que permetrà ampliar el circuit durant els mesos d'estiu.

També hi ha la previsió d'instal·lar-hi una pantalla gegant per a la retransmissió dels diversos esdeveniments que es desenvolupin en el kàrting i retransmissions esportives. Ara mateix, tots els kàrting de les comarques de Lleida són a l'aire lliure.

D'altra banda, l'Ajuntament d'Alpicat ha adjudicat a l'empresa lleidatana Arnó la construcció d'un pump track amb una inversió de 34.568 euros. Aquest serà el primer equipament d'aquestes característiques que es fa a Catalunya. Les obres s'iniciaran al febrer, i es preveu que estiguin enllestides a la primavera.

Un pump trak és un circuit asfaltat de petites dimensions apte per a bicicletes, monopatins, patins, skates i similars, i que es pot recórrer sense necessitat d'impulsar-se, només amb la inèrcia adquirida mitjançant els salts i peralts del recorregut. La singularitat és que serà un circuit asfaltat. I el projecte no pretén que sigui un espai per a competició, o almenys no pas per fer-hi curses amb diversos pilots a la vegada, tot i que sí que seria factible fer-hi tandes cronometrades.

Impuls a l'àrea comercial i lúdica

Alpicat, de la mà de promotors privats, va impulsar un polígon comercial i de lleure, anomenat Ludicparck, fa més d'una dècada que la crisi i la manca d'operadors no ha permès desenvolupar. Només un multicine, ara l'únic cinema de Lleida, continua viu, tot i que amb molts locals comercials buits. Es tracta d'una zona de 15 hectàrees i on projectes de restaurants i altres establiments han passat de llarg. El kàrting cobert sembla que podria dinamitzar aquesta zona d'Alpicat, ja que ara sembla que hi hauria operadors interessats per obrir un restaurant, un hotel o un supermercat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona