Infraestructures i serveis

Infraestructures

Abertis arreglarà el pont de Teià que hi ha sobre la C-32

L'anunci és el resultat d'un any i mig de negociacions amb l'Ajuntament i suposarà una inversió de 150.000 euros

Es tracta de la connexió natural del municipi amb el Masnou i la carretera N-II

L'empresa concessionària de l'autopista C-32, Abertis, arreglarà i rehabilitarà el pont que passa per sobre la via al terme municipal de Teià. Aquest compromís arriba després de l'acord subscrit amb l'Ajuntament de Teià en què l'empresa concessionària es compromet a destinar uns 150.000 euros a fer front a aquestes obres. Els treballs consistiran a rehabilitar l'estructura de la construcció i renovar les voreres i el paviment de la calçada superior, a més de millorar la protecció pel que fa a la seguretat dels vianants que hi transiten. Està previst que la intervenció comenci al mes de març i tingui una durada de dos mesos.

La mesura arriba després d'un any i mig de gestions entre el consistori i l'empresa i, a banda d'aquesta actuació, en l'acord també s'hi inclou un conveni entre les dues parts per a futures intervencions en aquest pont. El text deixa clar que, per una vegada i “sense que això pugui servir de precedent, Abertis assumirà excepcionalment el cost total de les obres”.

Així, un cop enllestides les actuacions, la concessionària es responsabilitzarà de l'estructura del pont (piles, estreps, cimentacions, taulell i impostes), mentre que l'Ajuntament haurà de fer-se càrrec del paviment de la calçada i les voreres, així com de les juntes de dilatació, les baranes, l'enllumenat i la senyalització horitzontal i vertical. A més a més, el conveni estableix que les dues parts es comunicaran mútuament “qualsevol defecte o mal estat que detectin en els elements respectius”. Aquest pont, que està situat a l'avinguda John Fitzgerald Kennedy, actua de facto com la connexió natural per carretera entre Teià, el Masnou i, per extensió, l'N-II.

Infraestructura antiga

El pont de l'autopista de Teià va ser construït poc després de l'esplanació de l'autopista Mataró-Barcelona per reposar l'antic camí públic de Santa Madrona, i va ser lliurat a l'Ajuntament el 30 de novembre del 1970. Segons explica l'alcalde de Teià, Andreu Bosch (CAT-ERC), “feia vint anys que no s'hi feia cap actuació i aquestes obres eren molt necessàries”. L'alcalde assenyala que una de les prioritats que persegueix la intervenció “és garantir la seguretat, sobretot dels vianants”. En aquest sentit, Bosch comenta que algunes de les persones que hi transiten “han ensopegat o han caigut alguna vegada” a causa del mal estat de la vorera. L'alcalde també va avançar que, durant les obres, no s'arribarà a tallar la circulació de vehicles pel pont, però sí que està previst donar pas alternatiu als cotxes “en funció de les diferents fases d'execució dels treballs”.

Finalment, Bosch es va mostrar satisfet amb aquest acord i el posterior conveni firmat amb Abertis, i va argumentar que aquest any i mig que han durat les converses “ha servit per definir clarament els aspectes tècnics de la intervenció”. “La concessionària de l'autopista sempre s'ha avingut a fer aquesta obra”, va subratllar l'alcalde de Teià.

LA XIFRA

20
anys
fa que no s'han fet actuacions de manteniment al pont de Teià que passa per sobre l'autopista C-32.

LA FRASE

Una de les voluntats d'aquesta actuació és poder garantir la seguretat, sobretot la dels vianants
Andreu Bosch
Alcalde de Teià


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia