Infraestructures i serveis

1,3 milions de la UE per a l'impuls turístic del Vendrell

L'Ajuntament aconsegueix una subvenció dels fons Feder per recuperar el patrimoni turístic de Coma-ruga

En total, invertiran 2,6 milions a les zones de Germans Trillas, l'estany i el Tabaris

L'Ajuntament del Vendrell invertirà 2,6 milions d'euros des d'ara fins al 2020 per a la recuperació i dinamització turística del centre urbà de Coma-ruga. Així ho va anunciar ahir el govern municipal després de saber que el seu projecte ha estat seleccionat per rebre una subvenció dels fons Feder de la Unió Europea per valor del 50% del total del pressupost.

L'Ajuntament té la intenció d'actuar a la plaça dels Germans Trillas per fer-la més agradable al passeig i connectar-la amb la zona de l'estany, on també es rehabilitaran alguns elements. I l'altra gran actuació es farà a la zona del Tabaris, el que va ser el gran centre d'oci de la urbanització Brisamar als anys cinquanta i seixanta. El regidor de Promoció Econòmica, Kenneth Martínez, va explicar ahir que en aquest cas es rehabilitarà l'edifici, que en aquest moment està en estat ruïnós, però serà amb els veïns amb qui es decidirà a què s'ha de destinar finalment. Hi ha diverses propostes sobre la taula: equipament veïnals, un espai firal i de congressos, o un viver empresarial o espai de coworking.

Les actuacions urbanístiques previstes a Coma-ruga s'uneixen a les previstes ja a les Madrigueres i a la zona de Sant Salvador, a la passera sobre la riera de la Bisbal. L'objectiu del govern és recuperar la zona marítima com un espai especialment atractiu per al turisme de qualitat i “recuperar l'optimisme que el Vendrell ha perdut amb la crisi dels últims deu anys”, va explicar Martínez.

La recuperació de l'activitat econòmica hauria de permetre resoldre també, en part, les grans fluctuacions de població a la zona marítima, afavorint estàndards més estables de veïns empadronats.

LA DATA

2020
És l'any que l'Ajuntament
haurà de tenir els projectes executats o en via d'execució per no perdre la subvenció.

Un projecte amb la participació dels veïns

Abans de decidir els detalls del projecte i la prioritat d'execució, l'Ajuntament del Vendrell convocarà un procés de participació ciutadana. L'objectiu, tal com va explicar ahir el regidor de Promoció Econòmica, Kenneth Martínez, és que siguin els veïns els que ajudin el govern municipal a definir les necessitats i a aprofitar els punts forts de tota la zona marítima del Vendrell per millorar la qualitat de vida dels residents i recuperar l'esperit que va impulsar el turisme de qualitat als anys cinquanta i seixanta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona