Fan un taller ciutadà per definir la funcionalitat de la plaça del Poble de Montmeló

Una cinquantena de veïns, entre els quals hi havia representants de vuit entitats del barri, han assistit a la primera iniciativa de participació ciutadana del Projecte d'Intervenció Integral a Montornès Nord, segons explica el consistori.

La reurbanització de la plaça del Poble és una de les actuacions incloses al Projecte d'Intervenció Integral a Montornès Nord i el taller, que s'ha dut a terme aquest cap de setmana al CEIP Marinada, és el primer procés de consulta ciutadana que acompanya les accions que es desenvoluparan amb els recursos dels ajuts de la sisena convocatòria de la Llei de millora de barris.

Segons informa l'ajuntament, l'objectiu del taller de dissabte, promogut des de la regidoria de relacions ciutadanes i participació, era definir els usos que es volen donar a la plaça del Poble, espai central i representatiu de Montornès Nord que té una superfície aproximada de 4.500 metres quadrats.

Entre les consideracions exposades pels participants, hi va haver la proposta de canvi d'emplaçament del mercat setmanal i el seu trasllat del carrer de la Llibertat a la plaça del Poble. Amb això, segons valoraven els veïns, s'afavoriria la mobilitat el dia de mercat ambulant i es reactivaria el comerç proper a la plaça. Altres aspectes que es van tractar van ser la recuperació de la plaça del Poble com a espai públic de convivència socio-cultural i gran escenari d'esdeveniments i actes; l'accessibilitat; l'ús preferent per a vianants de les zones que envolten la plaça; i la creació d'àrees concretes destinades a diversos col·lectius (gent gran, infants, joves, etc.)

Les conclusions del taller d'aquest cap de setmana serviran per orientar laredacció del projecte tècnic de reforma de la plaça del Poble.

La urbanització té un pressupost de 480.000 euros que finançaran a parts iguals l'Ajuntament i la Generalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.