Infraestructures i serveis

Infraestructures

L'Alta Ribagorça se suma al front per l'N-230

El ple del Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça ha donat el vistiplau a l'aprovació del manifest de les diputacions d'Osca i Lleida sobre l'eix de l'N-230 de Lleida a França per la Val d'Aran. Cal recordar que la Diputació de Lleida va enviar el manifest a final de desembre al Ministeri de Foment, per reclamar solucions concretes per a la carretera N-230 entre Lleida i la frontera francesa, i per agilitar els treballs de desenvolupament de l'autovia A-14.

L'N-230 és una via amb un nivell de trànsit de més de 4.600 vehicles diaris que passen pel Pont de Suert, dels quals més de 550 són vehicles pesants, i això representa que la major part passen pel túnel de Vielha. El trànsit i les dificultats del traçat n'eleven la inseguretat. Des del 2010, han mort disset persones en més de 400 accidents, que també han causat més de 600 ferits. El president del Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça, Josep Lluís Farrero, considera que cal fer front comú per tal d'exigir a Foment millores en la seguretat, ja que és l'únic accés al territori i les mesures de seguretat no són eficients.

D'altra banda, el ple també va aprovar la declaració de l'església de Sant Esteve de Castelló de Tor com a bé cultural d'interès local. Fa anys es va fer una actuació per tal d'estabilitzar la torre del campanar, però és insuficient per tal de garantir la viabilitat de integral de l'edifici.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona