Auriculars gegants a Espinelves per demanar barreres sonores a l'Eix

Els veïns fan servir el campanar per fer visible la seva inquietud

«No ens oposem al desdoblament, però demanem prou mesures de protecció acústica», va manifestar ahir Carles Paradera, un dels portaveus veïnals. L'acció que han portat a terme els espinelvencs ha consistit a penjar al campanar de l'església uns auriculars de deu metres de longitud, fets de porexpan, a més de vint-i-un metres d'alçada. D'aquesta manera, el muntatge es pot veure no només des de tot el poble sinó també des de la C-25. El mateix portaveu va explicar que el tema de la protecció acústica els té especialment preocupats, perquè, segons assegura, amb el desdoblament desapareixeran els talussos actuals que fan de barrera acústica. «L'eix ara passarà més a prop del poble, per això volem la instal·lació de noves pantalles acústiques, amb talussos o amb arbres, que redueixin el soroll», va explicar ahir Paradera.

Les reivindicacions dels veïns no es limiten al tema de les barreres acústiques, sinó que també inclouen algunes actuacions col·laterals també relacionades amb les obres a la C-25. Concretament, reclamen la construcció soterrada de la línia elèctrica d'alimentació dels túnels «aprofitant el mateix moviment de terres de l'obra», i també consideren imprescindible la regeneració de la vegetació en desmunts i talussos i el control de les sorres durant l'obra, amb l'objectiu, en aquest últim aspecte, d'evitar, com ja va passar, que les gorgues de la riera s'omplin de sediments. La protesta d'aquest cap de setmana s'ha fet amb el vistiplau de l'Ajuntament i també del mossèn, que ha permès la instal·lació dels auriculars al campanar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.