Corbera i Llaurí diuen No a línia d'Alta Tensió

Els pobles de Corbera i de Llaurí mostren total rebuig a la construcció en aeri d'una nova línia d'Alta Tensió.

Arran del plantejament, una altra vegada, de l'esmentada línia, els consistoris d'ambdós pobles, amb el suport dels veïns, han manifestat de bell antuvi la voluntat de no admetre aquest tipus d'aberració. La construcció fa perillar l'impacte visual sobre la Serra de Corbera, el Paratge Natural de Corbera «Les Fontanelles» i el Paratge Natural de Llaurí «Monte de Llaurí», indrets que destaquen per la seua qualitat paisatgística.

Per aquest motiu els ajuntaments han fet circular unes enquestes d'opinió per manifestar el rebuig a les pretensions de l'empresa hidroelèctrica.

Les barricades

Si la fortalesa musulmana del Castell de Corbera del segle XI fou edificada sobre restes romanes amb la intenció de limitar possibles atacs bèl·lics. Ara sembla que la història es repeteix, si la proposta d'Iberdrola marxa endavant, una muralla de torres d'Alta Tensió de 60 metres d'alçària i cablejats elèctrics limitarien els pobles de qualsevol tipus de creixement sostenible o organització urbanística raonable.

Hi ha diverses solucions i d'entre totes elles es remarquen les propostes de soterrar la línia d'Alta Tensió, per bé que no passara entre el Castell de Corbera i l'Ermita de Sant Miquel, edificacions declarades Bé d'Interés Cultural del Patrimoni Històric.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona