L'alerta de neu s'acaba però encara hi ha carreteres afectades i 1.000 alumnes sense classe

La direcció general de Protecció Civil de la Generalitat va donar per finalitzada ahir a la tarda la fase d'alerta del pla especial per nevades a Catalunya, Neucat. El Servei Català de Trànsit va informar que cap carretera de la xarxa viària catalana estava tallada, però encara queden alguns trams de carreteres afectats, on és obligatori l'ús de cadenes. Es tracta de la BV-4024 de Guardiola de Berguedà cap a Coll de Pal i Bagà, a la demarcació de Barcelona, i l'LV-5134 de les Valls d'Aguilar a Noves de Segre i els Castells i la C-28 d'Alt Àneu al port de la Bonaigua.

A més, segons informa el Departament d'Educació, aquesta situació també va afectar ahir 1.050 alumnes, i un centre escolar de Gósol, al Berguedà, no va poder obrir les seves portes i la mainada va iniciar les vacances de Nadal un dia abans del que tocava. Les afectacions escolars a la Catalunya central han estat les incidències amb el transport a Saldes i Gósol, però la majoria d'alumnes van arribar a l'escola amb transport particular, a part del centre que va haver de tancar, l'escola de Gósol, amb tretze alumnes que es van quedar sense classe.

Pel que fa a la demarcació de Lleida, concretament a l'Alta Ribagorça, 158 alumnes es van quedar sense classe en anul·lar-se catorze rutes escolars; al Pallars Jussà, 375 alumnes més en anul·lar-se una trentena de rutes escolars suspeses; al Pallars Sobirà, 407 alumnes afectats amb 33 rutes escolars anul·lades.

Més grues que mai

D'altra banda, el RACC ha fet una estimació segons la qual uns 6.500 conductors han sol·licitat serveis mecànics d'assistència arran de les nevades d'aquests darrers dies. Mai se n'havien demanat tantes, segons el RACC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona