Infraestructures i serveis

Protesta contra la nova línia d’alta tensió, a Juià

Salvem la Llera del Ter ha convocat per aquest diumenge una concentració

L’entitat vol que el Parlament aprovi una resolució de rebuig del projecte

La plataforma Salvem la Llera del Ter ha convocat per demà a les set de la tarda una concentració reivindicativa per demanar la paralització del projecte que preveu la construcció d’una nova línia elèctrica d’alta tensió que aniria de la subestació de Juià fins a la subestació La Farga 3 (just al límit del terme que separa Cervià de Ter i Medinyà) i que es preveu que també passi pels pobles de Celrà i Bordils.

La concentració es durà a terme a la carretera de Palamós, a l’encreuament amb la carretera de Juià, just a l’altura de l’entrada de Bordils. L’elecció de la localització es basa en la circumstància que en aquest punt la línia projectada travessarà la carretera amb el suport d’una torre de més de 60 metres d’alçària. En aquest sentit, un dels motius més destacables pels quals demanen la paralització d’aquest projecte és per l’impacte paisatgístic i medi ambiental que implica, així com per “la manca de planificació en el disseny de la xarxa de distribució de l’alta tensió de la zona”. De fet, la plataforma reivindica més transparència i el començament d’un procés participatiu perquè les diferents poblacions afectades puguin pronunciar-se

Pel que fa a l’acte de diumenge, un dels representants de la plataforma, Bernat Llauradó, ha explicat que aquest acte no té per objectiu causar un col·lapse, sinó que la intenció es fer visible el problema, així com informar sobre el projecte.

El projecte, al Parlament

A més, la plataforma Salvem la Llera del Ter ha assegurat que al llarg d’aquesta setmana han estat en contacte amb diversos grups parlamentaris per poder presentar una proposta de resolució, perquè el Parlament mostri el seu rebuig del projecte. Llauradó ha confirmat que fins ara s’han reunit amb Catalunya Sí que es Pot, la CU i ERC i que, per dilluns vinent, hi ha prevista una reunió amb el PSC. Pel que fa a la resta de partits, la plataforma explica que estan pendents de trobar una data per reunir-s’hi, tot i que dimecres vinent està previst que algun representant de Salvem la Llera del Ter estigui present a la comissió d’Energia del Parlament. Sobre aquesta qüestió, Llauradó, ha explicat que “sembla que hi haurà unanimitat sobre el tema”, malgrat que encara estan en contacte amb els partits. A més, el representant de la plataforma espera que es sotmeti a votació abans de l’agost.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona