S'obre al públic a l'Olleria la primera fase de rehabilitació de la Casa Santonja-Palau dels Marau

El veïnat de l'Olleria tenen aquest diumenge a les 13 hores una cita molt significativa a un dels edificis més estimats del poble. La Casa Santonja-Palau dels Marau tornarà a obrir-se al públic després de més d'una dècada clausurada a l'activitat. El dia 21 de febrer es presentarà la primera fase de rehabilitació d'esta vivenda nobiliària com a Casa-Museu del Vidre. Al 2010 prosseguiran els treballs.

Amb peces del taller d'Abdon, artista vidrier local, s'inaugurarà la sala d'exposicions habilitada a la planta baixa de la Casa Santonja. Un edifici de principis del segle XIX, que tot i que era propietat municipal des de 1999, no ha gaudit d'una intensa actuació de rehabilitació fins que Àgueda Micó va assolir la gestió de la regidoria de Patrimoni.

Des de fa dos anys es treballa intensament per dignificar el patrimoni de l'Olleria, i dins d'eixe projecte un dels puntals és la rehabilitació de la Casa Santonja. Encara queda molta feina a fer, perquè és un edifici molt gran, i per tant, la seua recuperació és un projecte molt ambiciós.

Ara s'obre una primera fase al públic, i l'actuació prevista per al 2010 permetrà obrir noves sales, i sobretot assegurar la conservació de les pintures murals de la primera planta.

L'alcalde de la localitat, Julià Engo, ha explicat que per al 2010 i amb el suport econòmic del Fons Estatal per l'Ocupació i la Sostenibilitat del Ministeri de Política Territorial es farà una inversió de 270.478€ a la Casa Santonja que permetrà recuperar les pintures murals de l'edifici (vinculades amb la maçoneria), habilitar la cambra superior com a sala d'exposicions permanent, i eliminar les barreres arquitectòniques amb la instal·lació d'un ascensor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.