Infraestructures i serveis

La Vall d’en Bas dona prioritat a l’energia sostenible

L’Ajuntament s’ha proposat ser el referent a la Garrotxa de la lluita dels municipis contra el canvi climàtic

En un gest ben simbòlic, un dels primers actes del nou mandat de cara a la premsa fet per l’Ajuntament de la Vall d’en Bas s’ha dedicat a les mesures pensades per arribar, a llarg termini, a la sostenibilitat energètica. “Volem ser la punta de llança de la lluita contra l’emergència climàtica a la Garrotxa”, va dir l’alcalde, Lluís Amat (La Vall Plural), que acaba de ser reelegit.

Les accions concretes que ja s’han posat en marxa o ho seran aviat són el desplegament d’una xarxa de carrils bici que connectin els nombrosos pobles que formen el municipi; aconseguir que l’edifici de l’ajuntament sigui autosuficient des del punt de vista energètic (ja disposa de plaques solars); la incorporació d’una furgoneta elèctrica per a la brigada municipal, que es pot recarregar amb els excedents de les plaques solars esmentades; l’aplicació de bonificacions fiscals i altres subvencions per als particulars que millorin tancaments i aïllaments en habitatges, i la possibilitat de fer compostatge vegetal comunitari en uns espais determinats.

Segons el parer de l’Ajuntament, la Vall d’en Bas té en el seu entorn natural un dels seus principals signes d’identitat i, consegüentment, des d’aquest municipi es vol contribuir a frenar les conseqüències de la crisi climàtica. “Volem ser un motor destacat del canvi”, conclou Lluís Amat.

LA FRASE

Ja hem engegat projectes estratègics i ha de ser ara quan es consolidin
Lluís Amat
ALCALDE DE LA VALL D’EN BAS

Els naturalistes de la Garrotxa es fan càrrec dels Pins

L’Agrupació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa (ANEGx) és la nova concessionària de la gestió de la zona de pícnic d’Els Pins, a Sant Privat. L’entitat tindrà obert el recinte a l’estiu entre les onze del matí i les vuit del vespre, que és el mateix horari del quiosc de begudes. Els Pins és un espai d’esbarjo, equipat amb una gran barbacoa i unes taules (cal pagar un euro per usar-lo), que és molt freqüentat els caps de setmana tot l’any i durant la temporada d’estiu. A més, des d’aquest lloc es pot baixar a uns gorgs del riu Gurn, on els mesos d’estiu hi ha molt banyistes. A més d’atendre el quiosc, la feina dels nous concessionaris –han explicat a l’Ajuntament– s’enfoca al manteniment de l’espai en bones condicions, a evitar els comportaments incívics, a informar sobre els valors naturals de la zona i a fer educació ambiental.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia