Infraestructures i serveis

Els embassaments de la conca del Ter voregen el 90% de la seva capacitat

La pluja de diumenge fa omplir encara més els pantans de Sau i de Susqueda, que afronten la tardor amb moltes més reserves d’aigua que fa un any

La pluja de diumenge ha acabat d’omplir encara més els embassaments de la conca del Ter, Sau i Susqueda, que se situen al voltant del 90% de la seva capacitat, molt per sobre del que estaven ara fa un any. Quan encara no ha començat la tardor ni el període més fort de pluges, els pantans que subministren aigua al Ter, Sau i Susqueda es troben al 85,53% i al 92,71% de la seva capacitat, respectivament. Així, l’embassament de Sau –que pot acumular fins a 165,26 hm³ d’aigua– registrava ahir 141,34 hm³, i el de Susqueda –que en pot acumular 233–, en tenia 216,02, tres més que el dia anterior a conseqüència de les pluges de diumenge. Per contra, l’embassament de Darnius, el més petit de la demarcació de Girona. continua en el 66,88% de reserves d’aigua, i si bé són un registres un pèl inferiors a un any enrere, si es té en compte la mitjana dels darrers cinc i deu anys, quan s’acumulaven cap a 28 hm³. Els 40,86 hm³ que hi ha en l’actualitat –té una capacitat de fins a 61,10 hm³– indiquen que aquesta també ha estat un bon any en aquest embassament que proveeix la conca de la Muga, una de les més sensibles a la sequera del territori gironí. Les pluges dels darrers dies no han afectat aquest àmbit, que es manté, no obstant això, per sobre de la meitat de la seva capacitat.

La pluja intensa de diumenge durant un parell d’hores va afectar sobretot la comarca de la Selva i el sud del Gironès. Es van arribar a enregistrar fins a 100 litres per metre quadrat a Llagostera, per exemple, i a Cassà de la Selva es van superar els 50 litres (40 en només una hora i mitja).

LES XIFRES

92,71%
de la seva capacitat
està l’embassament de Susqueda. El de Sau, al 85,53%.
66,88%
L’embassament de Darnius, que proveeix la conca de la Muga, és el que està més baix.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona