Infraestructures

Infraestructures

Premià de Mar rep diners per fer un centre cívic, però no té espai per construir-lo

Dins de la llei de barris també havia demanat dos milions per expropiar un terreny per fer-hi l'equipament, però la Generalitat li va negar la subvenció

A Premià de Mar es viu una situació estranya. El govern local ha rebut recentment la bona notícia de ser inclòs en la darrera edició de la llei de barris per reformar el barri de Santa Maria, popularment conegut amb el nom de barri Cotet. Dins d'aquesta concessió, que representarà una inversió de prop de deu milions d'euros en aquest barri, hi ha inclosa una partida de 600.000 euros per fer un centre cívic, però ara el consistori no disposa de terrenys per fer-lo, de manera que ara hi ha els diners però l'execució de l'obra és totalment impossible.

El motiu, però, no és la imprevisió. El govern municipal va incloure en el projecte presentat a la llei de barris, que està format per desenes d'intervencions, una partida per expropiar i enderrocar tres cases privades que estan situades en el triangle entre la carretera de Vilassar de Dalt, el carrer Mallorca i el torrent Fontsana. Aquesta intervenció estava pressupostada en 2,1 milions d'euros i l'objectiu era alliberar un solar, just al costat de la nova biblioteca municipal, per poder-hi fer el centre cívic. El Departament de Política Territorial i Obres Públiques (DPTOP) va aprovar la subvenció de la llei de barris per a Premià de Mar el 22 de juny passat, però va retirar les expropiacions del projecte. L'elevat pressupost de la intervenció fa ara impossible que el govern municipal assumeixi l'expropiació i l'enderroc de les cases pel seu compte, i tampoc no hi ha altres terrenys públics al barri per poder-hi fer un equipament d'aquestes característiques, cosa que deixa el projecte en una situació de bloqueig.

Per intentar trobar una solució, l'alcalde del municipi, Miquel Buch (CiU), ha demanat ja una reunió amb responsables del DPTOP, però les possibilitats de fer el centre cívic són a hores d'ara pràcticament nul·les. “Nosaltres no ho podem afrontar”, assenyala Buch, que es mostra confiat que aquests 600.000 euros es podran invertir en el barri, encara que sigui a través d'una reformulació del projecte inicial.

LA XIFRA

4,6
milions d'euros
s'invertiran al barri Cotet en els set anys vinents amb els ajuts de la llei de barris.

El ple municipal accepta els diners

Tot i que es tractava d'una formalitat, el ple de Premià de Mar va aprovar per unanimitat acceptar la subvenció de la llei de barris. Concretament, el barri de Santa Maria rebrà una inversió de 4,6 milions d'euros (la meitat de la Generalitat i l'altra meitat de l'Ajuntament) en els set anys vinents. “No considerem que es tracti d'un barri degradat, però sí que és cert que històricament s'hi ha invertit molt poc”, va destacar l'alcalde, Miquel Buch. De fet, la falta d'equipaments és un dels dèficits més destacats d'aquest barri, que està situat a cavall de Premià de Mar i Premià de Dalt. Aquest últim poble encara ha d'aprovar la concessió dels ajuts de la Generalitat, que en aquests cas pugen a 3,7 milions i que se sumen als 1,2 que hi aportarà l'Ajuntament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona