Infraestructures

LA TORRE DE FONTAUBELLA

Quinze dies sense mòbil per l'avaria d'un repetidor

La Generalitat instal·larà un repetidor de TDT, amb què les operadores també poden millorar la cobertura

Una ratlleta, com a molt dues, de cobertura de Movistar. Aquesta és la quotidianitat a la Torre de Fontaubella, un municipi prioratí de 135 habitants. La cobertura de la resta de companyies és “pitjor”, segons explica un veí, Joaquim Mas. “Has d'anar a buscar-ne a les zones altes, com ara la cruïlla de carreteres o la piscina municipal”. Però fa dues setmanes, de sobte, es va fer la foscor comunicativa total de Movistar, la companyia que tenen la majoria de veïns precisament perquè, en teoria, ofereix més bona cobertura.

Joaquim Mas, igual que altres veïns, es van atipar de trucar al 1004. És el número d'assistència al client de Telefónica, on “són molt amables, però no solucionaven res”. El veïnat va acudir al consistori. L'alcalde, Jaume Rofes, també va intentar contactar amb el 1004. “Els qui t'atenen no tenen capacitat de decidir res. Només vam aclarir que el repetidor –que també dóna servei a algunes zones de Falset– estava espatllat”. Amb la promesa d'arreglar-lo van passar alguns dies. “Veiem impossible solucionar res a través del 1004”. Rofes va contactar amb la Generalitat, i a través del delegat del govern a Tarragona, amb el responsable de Telefónica a la demarcació. “La veritat és que disposar d'un interlocutor és la clau. Ens va atendre molt amablement, i va solucionar el problema en pocs dies”. Finalment, abans-d'ahir es va restablir la normalitat de Movistar a la Torre de Fontaubella.

La normalitat, però, és molt precària. Les companyies reben ajuts de l'Estat i la Generalitat per fer les inversions necessàries que mantinguin en funcionament el servei de telefonia mòbil a les àrees rurals. “Al principi sí que van fer algunes actuacions, però ho van aturar. Potser per la crisi”, assenyala Rofes.

TDT amb problemes

La solució és la TDT. El senyal de televisió i ràdio digitals tampoc arriba amb prou qualitat al poble. L'Ajuntament ha demanat a la Generalitat que hi efectuï les millores necessàries. “El govern instal·larà un nou repetidor a la partida de Clots per posar fi a les zones fosques”. L'expedient està en fase de licitació de les obres, i l'alcalde espera que estigui llest abans de finals d'any.

Pel que fa a la telefonia, un cop hi hagi el nou repetidor “s'espera que les operadores puguin instal·lar allà els aparells adequats per millorar la cobertura”, diu Rofes. Tot i estar-hi obligats, “a les zones rurals, cap operadora està interessada a fer les millores necessàries”, i hi afegeix: “Els pobles no som negoci i, si poden, se les estalvien”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona