Infraestructures

Creen una plataforma contra el macroprojecte que rentarà la cara a la platja de Palma

Els veïns i comerciants s'uneixen per posar fre a les expropiacions previstes pel pla de transformació de la zona turística de la capital mallorquina

Convoquen una manifestació per al 14 de setembre

També inicien una recollida de signatures

Veïns i comerciants afectats pel macroprojecte que preveu la transformació de la platja de Palma han decidit unir esforços i crear una plataforma per posar fre a les expropiacions previstes pel pla urbanístic. L'anomenada Plataforma de Veïns i Comerciants de la Platja de Palma i Llucmajor es va constituir ahir, i ahir mateix ja van decidir accions. La primera serà una manifestació, que han convocat pel proper 14 de setembre. La previsió és que es manifestin davant el Consolat de la Mar amb el lema “No al projecte de Nájera”, en al·lusió a la comissionada del Consorci de la Platja de Palma, Margarita Nájera, encarregada de tirar endavant el projecte.

Els veïns també van acordar l'inici d'una recollida de signatures per evitar les expropiacions.

El pla de reconversió de la platja de Palma preveu enderrocar 300 habitatges, la majoria dels quals es localitzen a Can Pastilla, a la desembocadura del torrent dels Jueus i a la segona línia d'edificis de la Ribera, a la barriada que hi ha entre les Fontanelles i les Meravelles.

A Can Pastilla es preveu obrir un nou passeig entre Torre Rodona i cala Estància, mentre que al barri de la Ribera es vol fer-hi un bulevard, i a la desembocadura del torrent dels Jueus està previst ampliar la zona enjardinada.

L'anomenat Projecte de Revaloració Integral de la Platja de Palma, aprovat al Parlament per unanimitat, preveu reduir les places hoteleres, millorar les 30.000 places residencials, amb noves infraestructures i la rehabilitació de les edificacions amb una inversió publicoprivada propera als 4.000 euros fins l'any 2025. Es tracta de rentar la cara a la zona i situar aquest emblemàtic destí turístic al capdavant d'un nou turisme innovador i de qualitat, segons els promotors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.