La recuperació dels turons de les Tres Creus opta als ajuts del FEDER

L'Ajuntament de Montornès del Vallès presentarà al Fons Europeu de Desenvolupament Regional, FEDER, dues intervencions relacionades amb la recuperació dels turons de les Tres Creus perquè siguin subvencionades al programa 2009 – 2013. Les dues actuacions pretenen que la zona esdevingui un important focus d'interès lúdic i cultural.

Un d'aquests projectes proposa la creació d'un parc natural i arqueològic a la muntanya de les Tres Creus que serveixi per a la posada en valor del seu patrimoni natural de forma paral·lela al procés de recuperació del jaciment de Can Tacó - turó d'en Roina.

L'actuació planteja, entre altres aspectes, la restauració paisatgística dels turons, l'arranjament de les principals vies d'accés al jaciment i al futur parc, i la construcció d'un punt d'informació per als visitants. Aquesta proposta és compartida amb l'Ajuntament de Montmeló i té un cost inicial estimat de 496.738,06 euros.

El segon projecte que opta als recursos del fons de cohesió de la Unió Europea preveu la construcció d'un centre d'interpretació de la natura i del paisatge en una parcel·la de 8.114,32 m2 de superfície que és propietat de l'Ajuntament i està situada a Montornès Nord. Per tal d'evitar l'impacte medioambiental d'un edifici a la muntanya, el centre s'ha projectat en diversos recintes individuals, integrats en l'entorn, per acollir una sala d'exposicions, una sala de projeccions i una zona per a tallers pedagògics. A més es preveu la creació a l'aire lliure d'una àrea de jocs infantils, d'una zona de pícnic i d'un lloc d'estacionament de vehicles. Aquest futur equipament també es recollirà al projecte d'intervenció integral de Montornès Nord que es presentarà a la sisena convocatòria dels ajuts de la Llei de millora de barris, àrees urbanes i viles. La construcció del centre d'interpretació de la natura i del paisatge té una valoració estimada de 629.441,77 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.