La Diputació de Lleida reclama més trens per la línia de la Pobla de Segur i nous combois per la de Manresa

La Diputació de Lleida demana a la Generalitat que augmenti la freqüència de pas dels trens de la línia de la Pobla de Segur, l'adeqüi als horaris de la llarga distància de Lleida, i ho combini amb serveis de transport públic cap als pobles de muntanya. La institució també reclama a Renfe que renovi els combois de la línia Lleida-Manresa-Barcelona. Així ho han aprovat aquest divendres per unanimitat tots els grups polítics de la Diputació, que han decidit adherir-se la declaració de Balaguer, de l'1 d'abril, en què es reclamen 2 trens més per la línia de Ferrocarrils de la Generalitat entre Lleida i la Pobla de Segur. Ha estat a partir d'una moció del Partit Popular consensuada per tots.

La petició es fa donat l'increment de viatgers de les dues línies. En els últims dos anys, la ruta de la Pobla de Segur ha vist créixer un 19% els usuaris, arribant als 204.334. L'acció de la Diputació complementa les mocions ja aprovades pels consells comarcals de l'Urgell, la Segarra i el Pla d'Urgell, i a la declaració de Balaguer signada l'1 d'abril pels ajuntaments de la línia de la Pobla i el Consell Comarcal de la Noguera. A banda, al Ple d'aquest divendres Convergència i Unió ha reclamat que l'ens recuperi els concursos de foment dels grups de rock català lleidatà. El president Jaume Gilabert ha dit que s'estudiarà.

El Ple també ha aprovat per unanimitat la Declaració Institucional sobre els 30 anys d'Ajuntaments Democràtics que se celebren aquest diumenge, i ha donat el vistiplau a la proposta de nomenament de consellers de la Fundació Pública Institut d'Estudis Ilerdencs. A banda, s'ha aprovat la proposta d'acceptació de la delegació efectuada pels ajuntaments de Tàrrega i Térmens, de la recaptació, en via executiva, de diversos impostos, taxes i preus públics. També s'ha donat llum verda a l'acord de creació, modificació i supressió de fitxers de titularitat de la Diputació de Lleida i els seus organismes dependents, d'acord amb el procediment establert a la llei orgànica de protecció de dades de caràcter personal i el reglament que la desenvolupa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona