Infraestructures

Tortosa estudia com es pot connectar el complex de Vinallop amb carrils bici i la via verda del Baix Ebre

L'Ajuntament podria aprofitar l'antiga línia de tren i senyalitzar camins rurals

El complex ciclista de Vinallop és pioner en la seua categoria, ja que és el primer equipament per a l'ús exclusiu i especialitzat de la bicicleta en diverses modalitats. A més, serà un recinte tancat i amb totes les mesures per fer del ciclisme una pràctica segura, just quan el ciclisme en carretera està en crisi per la perillositat del trànsit. De fet, el nou equipament tindrà un circuit de ciclisme de carretera, un circuit de BMX, un circuit de trial i una zona escolar, apta per als més petits. «Aquí podran venir els afeccionats al ciclisme a les set de la tarda, quan pleguin de treballar, però també els pares amb els fills un diumenge al matí», va remarcar l'alcalde tortosí, Ferran Bel, durant la visita d'obres de divendres.

Perquè això siga possible, l'Ajuntament habilitarà un nou accés a la zona esportiva de Vinallop des de la carretera de Santa Bàrbara (T-331), així com un aparcament de 42 places. Però, a més a més, també està estudiant la millor manera de facilitar que els ciclistes de totes les edats arriben directament en bicicleta, sense haver de patir pel trànsit de l'eix de l'Ebre (C-12). Per fer-ho, el govern local ha pensat a aprofitar l'antiga via del tren de la línia de Freginals, desmantellada fa uns anys, amb l'objectiu de perllongar la via verda del Baix Ebre, que ara arriba fins a Tortosa. L'altra opció complementària és la senyalització d'itineraris segurs pels camins rurals de la zona de Vinallop. De la mateixa manera, la via verda quedaria enllaçada amb la xarxa de carrils bici que ha programat l'Ajuntament tortosí, i que uniran la ciutat amb la població veïna de Roquetes i amb l'EMD de Jesús, però també el barri de Ferreries amb el barri del Temple.

Tortosa Down Town

GUSTAU MORENO

El Club Ciclista Ebrebike va presentar ahir la tercera edició del descens urbà amb bicicleta tot terreny (BMX), la cursa amateur Tortosa Down Town. La prova tindrà lloc diumenge, 26 d'abril, tot aprofitant el desnivell que hi ha entre l'hospital Verge de la Cinta i la plaça d'Espanya. De fet, el recorregut passarà pel centre urbà de Tortosa i, a més de fer que el centenar de participants hagen de travessar zones amb escales, al llarg del circuit també s'instal·laran rampes, cotxes, salts i altres obstacles, per fer la competició més divertida i espectacular. En aquest sentit, el recorregut estarà degudament senyalitzat, perquè els vianants puguen gaudir sense perill dels pas dels participants. El descens començarà a l'hospital i passarà pel carrer Garrofer, les escales del coll de Sant Joan i els carrers de Sant Blai, Na Perona, Lluís Millet i Santa Teresa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona