L'esperança viatja sobre rails

La Noguera i el Pallars malden per fer del tren de la Pobla un motor econòmic

Els ajuntaments de la Pobla de Segur, Isona i Conca Dellà, Torre de Cabdella, Àger, així com els consells comarcals de la Noguera, el Pallars Jussà i el Pallars Sobirà, treballen en el disseny d'una nova marca turística que serveixi per promocionar aquesta àrea del país –una de les més extenses i alhora més deshabitades–, que aprofiti la línia fèrria de Lleida a la Pobla de Segur.

De moment, aquestes administracions ja han decidit crear una nova marca turística per a la línia de ferrocarril: El Tren dels Llacs. No és una definició exacta. El tren, que segueix el curs del Segre i la Noguera Pallaresa, no troba pel camí llacs naturals sinó embassaments: els de Sant Llorenç, Camarasa, Terradets i Talarn. Però això no treu bellesa a aquest paisatge de l'aigua entre les muntanyes del Montsec i el Prepirineu que ofereix el tren al llarg d'un recorregut ple de túnels excavats a la roca i ponts que passen entre penya-segats. Aquests ajuntaments i consells, juntament amb el Departament de Turisme i Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), dissenyen un pla d'aprofitament turístic que inclou tots els atractius i equipaments de la zona.

Paquets turístics

La idea d'aquestes administracions és poder oferir El Tren dels Llacs als operadors turístics amb el format de diferents paquets (allotjaments, esports d'aventura, excursions, restaurants) que puguin comercialitzar les agències de viatges d'altres indrets de Catalunya i de l'Estat espanyol. També es pretén coordinar amb la línia els serveis de taxi (que puguin oferir, per exemple, desplaçament fins a la vall Fosca, Isona, el congost de Mont-rebei, Castell de Mur o el Pallars Sobirà des de les estacions de tren de la línia).

A més, a partir del 16 de maig, es posarà en marxa un servei de tren de vapor (l'antiga Garrafeta), que farà el recorregut entre Lleida i la Pobla.

La línia de Lleida a la Pobla de Segur va ser traspassada a la Generalitat el juny del 2006. El govern va adequar les vies en una primera fase entre Lleida i Balaguer, cosa que ha permès millorar la velocitat. En una segona fase s'hi han fet millores entre Balaguer i la Pobla. El govern té previst que, en un futur llunyà, la línia es pugui prolongar fins a Sort, la Seu d'Urgell i Andorra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona