Infraestructures

infraestructures

Sant Jaume aposta pel referèndum

El ple va aprovar ahir per unanimitat sol·licitar a la Generalitat una consulta sobre la planta de triatge

Per unanimitat, el ple municipal de Sant Jaume de Llierca va aprovar ahir al vespre iniciar els tràmits perquè es pugui celebrar un referèndum sobre la planta de triatge d'escombraries que el Consell Comarcal de la Garrotxa vol construir al pla de Politger. Se sap quina serà la pregunta: “Voleu que s'instal·li una planta de triatge al terme municipal de Sant Jaume de Llierca?”. Però no la data de la consulta, ja que ahir va començar un procés que serà llarg, atès que l'acord del ple d'ahir s'ha de trametre a la Generalitat perquè hi doni el vistiplau i posteriorment se n'informi el govern central.

Estava previst que tant l'equip de govern (CiU) com l'oposició (ERC) donessin suport a la proposta sobre el referèndum, però el cert és que la unanimitat en la votació va perillar arran de la pregunta de la consulta. La proposta inicial de CiU era: “Voleu que l'Ajuntament doni suport...?”, una fórmula que ERC no va acceptar perquè el terme Ajuntament –van dir– els inclou també a ells, que ja s'han manifestat en contra de la planta.

Tensió

Després d'uns quants estira-i-arronses –durant els quals el secretari va advertir que la segona opció de pregunta era massa directa i podria no ser acceptada per la Generalitat– l'equip de govern va accedir a la petició de l'oposició.

ERC va presentar una moció en què l'Ajuntament es manifestava en contra de la planta. CiU no hi va voler donar suport, i va evitar així pronunciar-se oficialment sobre la qüestió, cosa que era precisament l'objectiu dels republicans, segons va admetre la seva portaveu. El debat a l'entorn de la moció es va anar carregant d'intercanvis de retrets i de tensió, que va evidenciar la divisió radical que el projecte de la planta ha causat al consistori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona