Infraestructures

infraestructures

La Diputació surt en defensa d'Alguaire

Tots els grups, incloent-hi CiU, aproven una moció que lloa l'aposta de fer un aeroport a Lleida

El ple de la Diputació de Lleida ha aprovat una moció consensuada per tots els grups polítics en la qual la Diputació reforça la seva aposta a favor de l'aeroport de Lleida-Alguaire, i celebra la decisió estratègica que comporta, la seva construcció en territori lleidatà. L'ens considera que és una infraestructura que ha d'esdevenir cabdal pel futur de Lleida i necessària per aconseguir l'equilibri territorial del país.

En aquest sentit, la Diputació insta al govern a continuar potenciant aquest aeroport així com a portar a terme inversions i accions necessàries per tal d'afavorir el seu creixement i convertir-lo en una eina bàsica pel desenvolupament socioeconòmic de les comarques de Lleida. Al mateix temps insta al Ministeri de Foment a accelerar els canvis normatius necessaris que facin possible que l'aeroport de Lleida-Alguaire sigui habilitat com a lloc fronterer autoritzat per l'accés i sortida de la UE, en concret d'aquells territoris sota l'acord de Schengen.

La corporació també insta al Govern a potenciar l'Aeroport de Pirineus-La Seu d'Urgell amb les inversions i accions necessàries per a donar servei a la dinamització del turisme i al desenvolupament econòmic de les comarques de muntanya.

El president de la Diputació, Jaume Gilabert, ha dit que la moció sobre els aeroports de Lleida-Alguaire i Pirineus-La Seu d'Urgell referma l'aposta per aquestes dues infraestructures aèries que han de ser claus per les oportunitats de futur del territori.

La declaració de la Diputació arriba dies després de les polèmiques declaracions del secretari general de CiU, Felip Puig, on qüestionava que la inversió feta a Alguaire tingués prou retorn social i econòmic. El grup de CiU a la Diputació ha donat suport a la moció.

Millors eixos viaris

El ple també ha aprovat una moció consensuada entre tots els grups polítics en la qual la Diputació dóna suport al manifest signat a Fraga el passat 24 de setembre entre alcaldes i representants de municipis de la Franja de Ponent i Lleida per reclamar al Ministeri de Foment que disposi el necessari per a que l'obra de desdoblament de la N-II en el seu tram entre Fraga i Alfajarín s'executi mitjançant un compromís d'obres i dates. Al mateix temps, la Diputació dóna suport al manifest per al desenvolupament de l'exi viari Tarragona-Sant Sebastià (eix subpirinenc Tarragona-Lleida-Saragossa-Osca-Pamplona-Sant Sebastià) i subscriu les peticions al Ministeri de Foment per agilitzar aquesta obra, així com fixar un calendari d'execució i un programa d'inversions per a l'eix viari Tarragona-Sant Sebastià. Gilabert s'ha mostrat partidari d'eliminar el peatge de l'autopista AP-2 entre Lleida i Montblanc i ha destacat que per les terres de Lleida és una prioritat tenir una via ràpida al Port de Tarragona.

En l'àmbit de la promoció econòmica s'ha donat el vistiplau a la creació i constitució del consorci Global Lleida i l'aprovació inicial dels seus estatuts. Les institucions de Lleida (Diputació, Ajuntament, Universitat i cambres de comerç de Tàrrega i Lleida) unifiquen tots els ens de promoció econòmica, empresarial i territorial en una sola entitat per a tota la demarcació. Global Lleida és el nom d'aquest nou organisme, l'objectiu del qual és contribuir al desenvolupament econòmic, empresarial i territorial de tota la demarcació a través del foment de l'emprenedoria i l'ocupació, el suport a la innovació i a la competitivitat. Antoni Brufau, president executiu de Repsol YPF, serà el president.

La constitució d'aquesta societat respon a la voluntat de les institucions de Lleida de racionalitzar l'oferta en l'àmbit de la promoció territorial, de simplificar els recursos i fer-los més eficients per tal d'evitar solapaments i de cooperar per a la seva prestació. Global Lleida adoptarà la forma jurídica de consorci i ha de facilitar la recerca de noves inversions per tal d'aconseguir un major pes de Lleida en l'economia catalana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona