Infraestructures

Terra Alta

Foment oblida les variants de l'N-420

Els alcaldes es mostren preocupats i volen que s'esmenen els pressupostos

El pressupost de l'Estat del 2011 preveu destinar una partida de 134.100 euros a la variant de Gandesa de l'N-420 i idèntica quantitat a la variant de Corbera d'Ebre, dues obres que acumulen anys de retard i que es traspassen de pressupost en pressupost sense executar-se. “Ni la Subdelegació del Govern, ni Foment ens han comunicat que no es faria la variant, però és evident que amb aquest pressupost no es poden ni afrontar les expropiacions”, ha lamentat l'alcalde de Gandesa, Miquel Aubà. Enguany, s'havien d'invertir 2,1 milions d'euros a la variant de l'N-420 de Gandesa i 2,1 milions més a la de Corbera, però actualment encara estan pendents d'aprovació els projectes executius de l'obra i no s'han signat les actes d'expropiació dels terrenys afectats. A més, Aubà recorda que el nucli urbà de Gandesa també suporta el trànsit de la C-43, que connecta l'N-420 amb l'eix de l'Ebre. “Per sort no hi ha hagut accidents greus però la percepció de perill és elevada”, ha assenyalat Aubà. Per intentar que la variant de Gandesa aconsegueixi més recursos de Foment, l'Ajuntament ha enviat una carta al Ministeri de Foment i a tots els grups polítics amb representació al Congrés. “Esperem que en la fase d'esmenes s'incorpore una partida perquè comencen les obres”, ha dit l'alcalde de Gandesa.

Igual de preocupat es mostrava l'alcalde de Corbera, Sebastià Frixach. “Estem sorpresos perquè després de molts anys crèiem que les obres començarien finalment, però amb aquest pressupost és evident que han deixat la nostra variant de banda”, manifestava Frixach. “Els estius són terribles”, va afegir l'alcalde de Corbera tot precisant que és quan més trànsit creua la travessia urbana. “Sobretot divendres i diumenges, quan els aragonesos van i tornen de la platja. Sort que tenim tres semàfors si no fos així no podríem creuar la carretera”, va puntualitzar. L'altre problema és la presència de vehicles agrícoles com ara tractors que incrementen el perill. Frixach recorda que el 2007 va haver-hi un accident mortal entre un tractor i un turisme.

Crítiques de CiU

El diputat de CiU al Congrés, Jordi Jané, es va referir ahir a les variants de l'N-420. “Ens han enganyat”, va manifestar de manera contundent, recordant que a més hi havia un compromís del govern de la Generalitat de negociar amb Foment el desdoblament d'algun dels trams d'aquesta carretera. “Ni desdoblament ni variants”, va afirmar Jané, tot assenyalant que els pressupostos de l'Estat són “una bufetada per a les Terres de l'Ebre” perquè “obliden” les grans obres en matèria de carreteres que s'havien d'impulsar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona