Infraestructures

infraestructures

2 milions en ajudes a l'aeroport de Lleida

La Generalitat i les institucions paguen subvencions per captar companyies

La Generalitat, la Diputació, l'Ajuntament i la Cambra de Comerç de Lleida pagaran enguany 1,9 milions d'euros en concepte d'ajuts a l'explotació comercial de l'aeroport de Lleida-Alguaire. Aquests diners, per tant, serveixen per complir amb els compromisos signats per Aeroports de Catalunya amb Vueling i Ryanair principalment, i que suposen uns ajuts variables en funció del nombre de passatgers. En alguns casos també se subvenciona la companyia amb la contractació de publicitat a les revistes que els passatgers es troben als avions.

El ple de la Diputació de Lleida va aprovar ahir la consignació de la seva part i que, segons el conveni subscrit amb Aeroports de Catalunya, implica que tant l'Ajuntament de Lleida com la Diputació aporten 333.000 euros cadascun, és a dir, el 17,5% cada institució. La Cambra de Comerç es fa càrrec de l'1,95%, que són uns 37.000 euros, i la Generalitat hi aporta prop 1,2 milions, el 63,05%.

Els operadors turístics confirmats que operaran a Lleida, Pyrenair i Nielson tenen descomptes en les taxes aeroportuàries del 100% el primer any, una rebaixa que disminueix progressivament durant els cinc anys del contracte.

El president de la Diputació, Jaume Gilabert, va afirmar que aquests diners estan ben invertits, tenint en compte els bons resultats de l'aeroport.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.