Infraestructures

Amposta

La primera fase del nou pavelló, a punt per divendres

Felip Puig inaugurarà la Fira de Mostres d'Amposta, que enguany celebra el cinquantè aniversari

No totes les fires celebren cinquanta anys, i arribar-hi en un context de crisi general, sense perdre pistonada encara té més mèrit. “Celebrem cinquanta anys i ho fem en el millor moment de la fira”, va remarcar ahir l'alcalde d'Amposta, Manel Ferré, tot precisant que tot i la crisi econòmica la Fira de Mostres s'inaugurarà el proper divendres amb el 100% de l'espai ocupat i amb bastants expositors que s'han quedat en llista d'espera. Les xifres són idèntiques a les dels anys anteriors 5.000 metres quadrats de superfície coberta, 25.000 més d'espai exterior i uns 250 expositors.

La novetat principal és que enguany coincidint amb la inauguració de la fira s'estrenarà la sala d'actes i congressos del nou pavelló firal. Es tracta de la primera fase d'un ambiciós projecte que acabarà costant uns 10 milions d'euros. Concretament, el nou espai que juntament amb la Fira de Mostres inaugurarà el diputat i secretari general adjunt de CiU, Felip Puig, és un auditori amb capacitat per a més 500 persones que ocupa una superfície d'uns 1.000 metres quadrats. “S'hi està treballant nit i dia i tenim el compromís que per divendres estarà acabada”, va assegurar l'alcalde, Manel Ferré. La inversió d'aquesta primera fase ha estat de 2 milions d'euros. “Es tracta d'un projecte arquitectònic innovador que es podria presentar als premis Fad”, va dir Ferré tot precisant que inclou elements constructius capdavanters. Així, per exemple el terra no serà de gres sinó de resines sintètiques. La sala d'actes disposarà també de dues sales de traducció simultània i un escenari.

L'edifici es completarà el 2011 amb la construcció al primer pis de l'escola d'art i disseny que costarà uns 855.000 euros més. L'edifici del pavelló, que forma part del mateix projecte, haurà d'esperar fins a la propera legislatura. “Calculem que requerix una inversió d'uns 6 milions d'euros més i ara per ara tenim altres prioritats”, va dir Ferré.

LA XIFRA

60.000
visitants
es preveu que passaran per aquesta edició de la fira, tenint en compte que durarà un dia més.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona