Comencen les obres de la depuradora de Vilamitjana

L'Agència Catalana de l'Aigua ha iniciat recentment la construcció de la depuradora i els col·lectors en alta de Vilamitjana (Tremp), a la comarca del Pallars Jussà. Aquesta actuació, finançada en un 80% pel Fons de Cohesió de la Unió Europea, tindrà un cost superior als 306.400 euros. La depuradora serà compacta, està dissenyada per un cabal de 100 m3/dia–equivalent a una població de 500 habitants- i retornarà les seves aigües a la Noguera Pallaresa a través del barranc de l'Albeller. Pel que fa als col·lectors en alta, aquests tindran una longitud de 176 metres. Aquesta obra contribuirà a millorar la qualitat de la Noguera Pallaresa.

El Programa de Sanejament d'Aigües Residuals Urbanes 2005 (PSARU 2005), aprovat pel Govern de la Generalitat el juliol de 2006, té l'objectiu de completar i millorar el sanejament de tota la població catalana. A data d'avui, són més de 344 depuradores en funcionament les que donen servei a més de 500 municipis, el que suposa assegurar el sanejament del 95% de la població catalana. Així mateix, n'hi ha 17 que properament entraran en servei i 140 que estan en construcció arreu del país. Quan el PSARU 2005 estigui finalitzat, seran 1.544 les instal·lacions de sanejament en funcionament amb una inversió total de 1.526 milions d'euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.