Infraestructures

L'ALDEA

Foment confirma la represa de la variant de l'Aldea

L'Ajuntament ha rebut una carta del ministeri en què s'assegura que la construcció d'aquesta via és una obra “prioritària” tot i que no s'especifica quan començaran els treballs

Per primera vegada des que el 31 de juliol es van aturar les obres de construcció de la variant de l'N-340 a l'Aldea, el Ministeri de Foment s'ha posat en contacte amb l'Ajuntament d'aquesta localitat del delta de l'Ebre. “És la primera vegada que s'han dignat a contestar-nos”, ha manifestat l'alcalde de l'Aldea, Dani Andreu (ERC), que recorda que ni tan sols se li va comunicar que l'obra es paralitzava. I aquesta vegada Foment ha assegurat a l'Ajuntament de l'Aldea que la construcció de la variant és una obra “prioritària” i que disposarà enguany d'un pressupost de 15,3 milions d'euros que permetran deixar la via pràcticament enllestida (actualment un 45% de l'obra està executada).

Ara bé, Foment no detalla quin serà el calendari de represa de les obres i vincula la data d'inici a una petita modificació que cal fer del traçat. “Una vegada acabat el tràmit administratiu de modificació del projecte s'iniciarà l'obra de nou”, s'exposa en la carta que Foment ha enviat a l'Ajuntament de l'Aldea. Es tracta d'una variació del traçat en el punt que la variant de l'N-340 creua la via ferroviària. Per evitar que la variant hipoteque el futur creixement del corredor del Mediterrani la nova via travessarà per sota les vies ferroviàries. “Esperem que aquesta modificació del traçat no sigui cap excusa”, ha dit Andreu, que es mostra satisfet per la resposta de Foment a la seua petició de quin seria el calendari de les obres.

Pel que fa al traçat de la variant és de 8 quilòmetres i té un pressupost de 26 milions d'euros.

LA FRASE

Estem satisfets perquè Foment es compromet a executar les obres de la variant
Dani Andreu
ALCALDE DE L'ALDEA

LA XIFRA

6
mesos
fa que es van aturar les obres de la variant de l'N-340 a l'Aldea per la retallada pressupostària.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona