Infraestructures

INFRAESTRUCTURES

Cornellà del Terri reclama que la constructora del TAV els faci un pont

Demanen que, com a compensació per l'ús de la carretera de les Serres, faci un pont on hi ha un passallís que sovint queda inutilitzat per la crescuda del riu

La carretera que comunica el nucli de Ravós del Terri amb el veïnat de les Serres va quedar tallada aquesta setmana perquè el riu Terri va superar el passallís que hi ha en aquest camí. Aquest fet, que sol passar sovint –encara que la pluja no sigui tan abundant com en aquests episodis– ha tornat a fer plantejar la necessitat de canviar el passallís per un pont prou alt que asseguri que els veïns que l'han d'utilitzar no quedaran incomunicats.

Sense resposta

L'Ajuntament de Cornellà del Terri va demanar a l'empresa Sacyr –que és la que executa els treballs del TAV en aquesta zona– que inclogués la construcció d'un pont en les compensacions que s'havien de negociar per al municipi. Segons argumenta el consistori, el camí de les Serres és la carretera que els camions i la resta de la maquinària pesada de Sacyr fan servir per accedir a les obres i, per tant, s'està deteriorant molt. “Sé que es va tramitar la petició a la central de la companyia, però no ens han donat resposta”, es lamentava aquesta setmana l'alcalde, Pere Vilà, que té previst insistir en aquesta petició.

En aquesta part del terme municipal de Cornellà del Terri, les tasques de la línia del TAV afecten molt tot aquest territori: a tocar del nucli de Sant Andreu hi passa un viaducte; a les Serres, hi ha la boca del túnel de Santa Llogaia; entre els nuclis de Ravós i de Sant Andreu, hi han aixecat una planta d'elaboració de ciment; a més, en diversos punts del municipi hi han fet uns dipòsits de terra que la constructora haurà de restaurar un cop hagi acabat les obres.

LA DATA

15.03.2011
va ser l'últim dia
que el passallís sobre el Terri de la carretera de les Serres va quedar cobert per l'aigua.

Una carretera nova per arribar al barri

A causa de la construcció de la boca sud del túnel de Santa Llogaia, Sacyr ja va fer una modificació de la carretera de les Serres. Desaparegut a causa de la traça del TAV, un tram de la carretera ha estat substituït per una rampa de molt de pendent que puja al turó de can Ciset.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona